18 Nisan Pazar günü Türkiye saati ile 02.00 de Dünyanın yakından takip edip izlediği Kraliçelerin katıldığı Oaklawn Park Hipodromu'nda  G1Apple Blossom'u koşusu  1720 metre kum pistte koştu nefeslerin tutulduğu koşunun sonucu fotodan burun farkıyla Meksika Şampiyon'u TJK Aygırı SUPER SAVER  yavrusu olan LETRUŞKA jokeyi Irod Orti 1.43.14 derecesi  ile kazandı Antröner  Fousta Gutıerrez yarış rekoru 18 (13 - 1 - 1) 1.100.000 $ İkinci  son 6 koşusunu kazanan MONOMOY GIRL burun farkıyla ikinci TJK Aygırı DAREDEVİL'İN kızı SWISS SKY DIVER koşuyu üçüncü bitirdi.

G1 Apple Blossom Koşusu

sonrası dünya otoriteleri ne dedi

Cumartesi günkü 1 milyon dolarlık Grade 1 Apple Blossom Handikap, Kuzey Amerika şampiyonları Monomoy Girl ve Swiss Skydiver'ın maçı olarak faturalandı, ancak üçüncü bir şampiyon - bu Meksika'dan - Letruska'nın zaferi kapmak için derin bir şekilde yeniden toparlanmasıyla gösteriyi çaldı. Monomoy GırlOaklawn'ın Hot Springs, Ark'daki fillies ve kısraklar için büyük yarışının heyecan verici bir yenilenmesinde.

Irad Ortiz Jr.'ın sürdüğü, St. George Stables tarafından yetiştirilen ve sahibi olduğu ve Fausto Gutierrez tarafından eğitilen 5 yaşındaki Kentucky'de yetiştirilmiş bir Super Saver kısrak olan LetruskaApple Blossom'da hızı belirledi ve Monomoy Girl tarafından geçti. Uzatmak. Ancak 17 starttan önceki 12 yarışın galibi - Meksika'dan ithal edildikten sonra ABD'de üç G3 yarışması da dahil olmak üzere - galibiyet için cesurca mücadele etti. Hızlı bir pistte 1: 43.13'te 1 1/16 mil yol kat etti ve üçüncü bahis seçeneği olarak 8.80 $ ödedi.

3-5 favori ve iki kez şampiyon olan Monomoy Girl (2018'de 3 yaşındaki kısrak ve 2020'de daha yaşlı toprak kısrak) ikinci oldu. 2020'nin 3 yaşındaki şampiyonu Swiss Skydiver, erken yarıştan sonra ancak içeride şişelenmiş, tehditkar olmayan bir üçüncü oldu. Getridofwhatailesu, Brad Cox tarafından eğitilen Monomoy Girl gibi, altılı alanda dördüncü oldu.

Monomoy Girl, 124 pound ağırlığıyla Swiss Skydiver'a iki pound ve Letruska'ya altı pound ödedi.

Yenilgi, Monomoy Girl için 2018 ve 2020'deki G1 Breeders 'Cup Distaff zaferlerini içeren altı yarışlık galibiyet serisini sona erdirdi. Son yenilgisi, ilk bitirirken, ancak 2018'de Parx'ta G1 Cotillion'a müdahale ettiği için diskalifiye edilmesiydi. 17 yarışta sadece ikinci kez bitiş çizgisini rakibinin önünde geçmedi. Bu sadece başka bir olay, 2017'de 2 yaşında G2 Golden Rod Stakes'te Road to Victory'ye ikinci sırada gerçekleşti.

Letruska, ilk kez Aralık 2019'da Gulfstream Park'ta Copa Invitational del Caribe Stakes'i kazandığında ve Meksika'da altı startta bu ülkeye yenilgisiz geldiği zaman ABD'de görüldü. Gutierrez kısrağı derecelendirilmiş hisseli şirkete dönüştürdü, 2020'de Saratoga'da G3 Shuvee'yi kazandı ve geçen Aralık ayında Gulfstream'de G3 Rampart'ı ekledi ve ardından Ocak ayında G3 Houston Ladies Classic'i aldı. Oaklawn'da G2 Azeri'de 2020 G1 Kentucky Oaks galibi Shedaresthedevil'e küçük bir mağlubiyetle geldi.

Letruska, erken liderlik için İsviçreli Skydiver'ı geride bıraktı ve sağ kanadının çoğunda Monomoy Girl ile açılış altı furlong için 23.56,: 47.96 ve 1: 12.26 kesirlerini belirledi. Monomoy Girl, 1,36.91'lik bir millik bir fraksiyon belirleyerek Letruska'yı geride bıraktı, ancak Letruska galibiyet için oyunla mücadele etti.

LETRUSKA   (USA) b. F, 2016 {4-m} DP = 3-3-6-0-0 (12) DI = 3.00   CD = 0.75 - 18 Starts, 13 Wins, 1 Places, 1 Shows LETRUSKA (USA) b. F, 2016 {4-m} DP = 3-3-6-0-0 (12) DI = 3.00 CD = 0.75 - 18 Starts, 13 Wins, 1 Places, 1 Shows

 

Yarış sonrası teklifler:

Kazanan eğitmen Fausto Gutierrez, Letruska: "Talimatlar şöyleydi: 'Biz yarışın hızıyız.' Son yarışlara biraz yavaş başladı. Irad'a (Ortiz Jr.) 'Bu olursa olsun, hareket etmeye, öne geçmeye ve hızınızı belirleyip diğerlerini düşündürmeye çalışın: Ne yapmanız gerekiyor?' Dedim. Büyülü elleri var. Bu yarış değil. Bunu her zaman yapıyor. (Monomoy Girl) liderliği ele geçirdiğinde ve İsviçreli Skydiver'ın biraz geriye gitmeye başladığını gördüğümde, aklımda ikincinin çok iyi olduğunu düşündüm. Yakından bitirdik. Geri dönmeye ve geri dönmeye başladı. Resmi çok net görmedim. Tekrarı kontrol etmek için dikkatlice gittim ve 'Oops, kazandık' diye düşündüm. Benim için bu inanılmaz çünkü Mexico City'deki küçük bir yarış pistinden geliyorum. Bu at kariyerine orada başladı. Onu buraya (Amerika Birleşik Devletleri) gönderecek güvenimiz vardı ve kendini geliştirmeye, geliştirmeye ve geliştirmeye başladı. Farklı izlerde koşuyor. Houston, Saratoga, Gulfstream'de çalışıyor. O çok sert bir at ama bu, kariyerinde elde ettiği en iyi sonuç. "

Kazanan jokey Irad Ortiz Jr, Letruska : “Doğru yolculuğu yaptım. Başrolde olmayı seviyor. Gitmesine izin verdim, liderlik etmesine izin verdim. Rahatladı ve sonuna kadar bir şeyler saklayabildim. Gerçekten çok iyi cevap verdi.

Jokey Florent Geroux, Monomoy Girl'de ikinci : “Harika yolculuk. Sadece liderlik yaptı, sonunda dolaşmaya başladı. Bunu hemen hemen tüm kariyeri boyunca yaptı. Bugün yakalanmamız çok kötü. "

Swiss Skydiver'da üçüncü olan Jockey Robby Albarado : “Onu hiçbir şekilde suçlamayacağım . Yol boyunca iyi bir noktadaydı. Bu gerçekten sekizinci sıradaki beşinci evden bir maç yarışıydı. Herkes pozisyon değiştirdi. Onunla devam etmek için eve dönme şansı çok büyüktü ve dönmedi. Belki ikinci yarış geri döner, kim bilir? Geri gelecek. "

Super Saver Türkiye Jokey Kulübü Karacabey Pansiyon Hara'da

Letruska'nın Apple Blossom galibiyetinin ardından antrenör Fausto Gutierrez ile Irad Ortiz arasında hassas ve neşeli bir an.

Eğitmen Fausto Gutierrez

Monomoy Girl ve Swiss Skydiver'a beklendiği gibi gelmemiş olsa da, bir Apple Blossom'un gerilim filmiydiLetruska temposunu belirledi, liderliği kaybetti ama Monomoy Kız bir burun deliğinden kenara geri döndü.