19 Nisan Cumartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda yapılan yapılan 6. Koşu sonrası tartı mahallinde ağız kavgası yapan Sercan Tırpan, İsmail Dinar, Nevzat Avcı,  düzenlenen ve disiplini bozmakta komiseler kurulu tarafından soruşturma açılmıştır.

Komiserler kurulu kararı

Koşuda 6 numarada kayıtlı ALTINGÜNEŞ isimli atın Binicisi SERCAN TIRPAN, koşunun 400 virajı yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici SERCAN TIRPAN; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) ve (B-1) bendlerine göre İhtar ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 6 numarada kayıtlı ALTINGÜNEŞ isimli atın Binicisi SERCAN TIRPAN, 7 numarada kayıtlı SÜMER HAN isimli atın Binicisi İSMAİL DİNAR ile 8 numarada kayıtlı ERDOĞDU isimli atın Binicisi NEVZAT AVCİ koşu sonrası tartı mahallinin düzen ve disiplinini bozmuşlardır. Biniciler hakkında yarış yerlerinin ve yarışlarla ilgili yer ve tesislerin düzen ve disiplinini bozmaktan soruşturma başlatılmıştır.

Koşuda 10 numarada kayıtlı GENÇ MİMAR isimli atın Binicisi DOĞUKAN SAV tartı mahallinde bulunmayarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici DOĞUKAN SAV; ifadeye çağırılmıştır.