30 Nisan Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 1600 metre çim pistte yapılan 3 Yaşlı Dişi İngiliz Kısraklarına ait KV-9 Nadas Koşusu’na 10 safkan katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini BLACK PHANTOM aldı. İkinci AGE OF LOVE, bariyer dibinden LAETITA üçüncü ve dışında SILENT WAVE şeklinde koşu normal tempoda gidildi. İlk 400/0.25.34 - 600/0.37.43 - 800/0.49.95 - 1000/1.02.22 ile geçildi. Son viraj dönülürken koşunun temposu arttı. Pisti ortalıyarak dönen safkanlar arasında birincilik mücadelesinde son 400’de orta kulvardan kolay tempoda gelen LAETITA iki atın arasında boşluk olup safkanın girip çıksaydı koşuyu kazanacaktı. LAETITA, iki atın arasında girdiği anda başa baş olup ilk hafif faulünü Müslüm Çelik yaptı. Daha sonra Ahmet Çelik çok ciddi fauller yaptı. Halis Karataş, sprınte yeni kalmış atı saliselikte olsa tutup tekrar koşuya adapte etmesi zaman alıp koşuyu boyun farkıyla JACINDA, 1.36.19’luk derecesi ve jokeyi Gökhan Kocakaya ile kazanırken LAETITA, %100 kazanacağı koşudan iki kardeşin saliselik safkanı tost etmekten kazanabileceği koşudan LAETITA, 1.36.23’lük derecesi ve jokeyi Halis Karataş ile ikincilikle ayrılırken, LAETITA ilk yarışında çok daha farklı koşacaktır.

Komiserler Kurulu Kararı

KOŞU NO 6

2 numaraya kayıtlı olarak koşan AGE OF LOVE isimli atın jokeyi Ahmet ÇELİK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış olup, sözlü uyarı almıştır.

3 numaraya kayıtlı olarak koşan BALL OF LOVE isimli atın antrenörü Ali BOZKURT, atını yeteri kadar eğitemeyerek start makinesinden çıkış yapmamasına sebebiyet verdiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.