Kulvarında giden jokeyi meslektaşları daralttı atla beraber yıkıldılar

8 Temmuz Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda 7 safkan startı. İlk 100 metrede kendi kulvarında giden ÖZOZADE isimli safkanın binicisi Uğur Temur, içinden OSMANBEY'e binen M.G.Arslan ve ALADFAR isimli safkana binen M.Akyavuz ikisi birden safkanın kulvarını daraltması sonucu ÖZÖZADE, ön ayakları önündeki bir safkanın ayaklarına takılması sonucu binicisi ile birlikte yıkıldılar. Atın ön sol ve arka ayağında topallık sebebiyle 7 gün rapor verilerek At Hastanesine sevki yapıldı. Uğur Temur'un yapılan tetkiklerinde herhangi bir sağlık problemine rastlanılmayıp hastaneden taburcu olmuştur. Komiserler Kurulu Bakanı Nafiye Çavuş ve Komiserler Kurulu atların starta girişinden çıkışı ve yıkılma olayında NITROX haricinde diğer altı safkana sözlü, ihtar ve para cezası verdi. Aldıkları kararların hepsi doğru olup Ankara Komiserler Kurulu'nu bu koşuda aldıkları kararlardan dolayı tebrik ederiz.

Komiserler Kurulu Kararı

7 Numarada kayıtlı ÖZOZADE isimli atın antrenörü Metin ÖZDİL atının iki gözünün tamamen kapalı bir şekilde yarış mahalline getirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunması alınmıştır. Savunması yeterli görülmeyerek 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4 üncü maddesi ve buna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a ve b/1 bentleri gereğince İHTAR cezası ile ve 613 TL PARA CEZASI ile cezalandırılmıştır.

Ankara'da iki safkan Satış Koşusu'nda el değiştirdi

8 Temmuz Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda yapılan günün 4.Koşusu'nda Satış koşusu olması yarışı koşuyu 8.bitiren CANBEŞİRCAN isimli safkana Sevim Buğa ve Hüseyin Buğa 73.000 TL'ye satın aldı. YANTAR isimli safkan ise Celal Çankaya tarafından 77.000 TL'ye satın alınarak ring mahalinde safkanlar yeni sahiplerine teslim edilmişlerdir. Safkanların yeni sahiplerinde ayakları düz bassın.

Akın Sözen'in Çarşamba günü İstanbul'da 7.Koşuyu kazanması

Jokey Akın Sözen, son haftalarda güzel bir çıkış yakalaması nefesleri kesen ZEKİ DAYI ile baş burun farkı ile koşuyu kazanması nefesleri kesti. Bu çıkışı ile "farklı bir kumaş olma" yoluna girdi.

Elazığ'da 7 Temmuz Çarşamba günü 3.Koşusu'nda start çıkışında KOŞANTAY tökezleyerek binicisi F.Çetinbaş'ı düşürdü. Safkanda ve binicisinde herhangi bir sağlık problemi yoktur.

Apranti Aziz Akdemir, 6 Temmuz Salı günü 1.Koşu'da start çıkışında ilk 50 metre durmadan kulvardan değiştirmekten iki aprantinin düşmesine neden olup 5 gün at binmeme cezası aldı.

10 Numaralı boxtan çıkan 4 numaralı PRENS ATLAS isimli atın jokeyi Aziz AKDEMİR, start çıkışı dış kulvardan iç kulvara doğru hatalı kulvar değiştirmesi nedeniyle, 8 numarada kayıtlı NALAKOŞAN isimli at, önünde bulunan 5 nolu boxtan çıkan 10 Numarada kayıtlı MUSKAT isimli ata takılmış ve düşmüştür. 11 numarada kayıtlı RED NINJA isimli at da düşen NALAKOŞAN isimli ata çarpmış ve jokeyini düşürmüştür.

Söz konusu atlarda; Veteriner Hekim tarafından yapılan ilk muayene sonucunda her hangi bir olumsuzluk saptanmamış, bu atların jokeylerinin doktor tarafından yapılan muayenesinde her hangi bir rahatsızlık tespit edilmemiştir. Pist hakemin yapmış olduğu kontrol sonucunda pistte her hangi bir olumsuzluk görülmemiştir.

4 numaralı PRENS ATLAS isimli atın jokeyi Aziz AKDEMİR, start çıkışı dış kulvardan iç kulvara doğru hatalı kulvar değişikliği yaparak içindeki atların koşu yolunu tehlikeye atarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, kurulumuza çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını kendisinin isteği üzerine aynı gün teslim etmiştir. Savunması yeterli görülmeyerek 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası b/1 ve c bendi gereği 5 (BEŞ) gün süreyle yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 613 TL PARA CEZASI ile cezalandırılmıştır.

KING ACTOR, start verileceği anda şaha kalkıp start içerisinde düştü

6 Temmuz Salı günü Ankara'da 9.Koşu'da start verildiği anda şahlanıp start içerisinde kötü bir şekilde düştü. Atın sağ ayağında yumuşak doku zedelenmesi tespit edildi. Safkana 7 gün rapor verilip kontrol amaçlı at Hastanesi'ne gitti. Jokeyi T.Alıcı'nın bir sağlık problemi yoktur.

Süleyman Eroğlu, Talip Öztürk, Eray Balcı Hipodromu'na girişlerde yasaklar kalkınca İstanbul Veliefedi Hipodromu'nda  Şeref Salonu Locasında yerlerini aldılar

Tay TV ekibi Hakan Cantınaz, Eray Balcı, Tolgahan İmal Veliefedi Hipodromu'nda Şeref Salonu localarında bu yıl tatil yapacakları dostları ile anlaşıldı.

 

 

Adil Mert Kaya’ya Geçmiş Olsun

Türkiye Jokey Kulübü Genel Saymanı Adil Mert Kaya, 2 Haziran Cuma günü apandisit ameliyatı oldu. 4 Temmuz Pazar günü Sadun Eşref Güney Atığ GR-3 koşusunu sezonun 2 Yaşlı İngiliz tayları katıldığı ilk kupalı koşuyu Adil Mert Kaya'nın Sahibi olduğu PERFECTLY SPLENDID kazanınca kupada hastaneye geldi. Kendisine geçmiş olsun der acil şifalar dileriz.

Şanlıurfa’da Jokey ve At Sahibi kavga edince ortalık karıştı ceza yağdı

30.06.2021 tarihinde 7. koşuda 1 numaralı REMİLİKIZ adlı atın binicisi Vedat KIZMAZ, foto finişe geç gelerek atın derecesiz kalmasına sebep olduğundan dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine 05.07.2021 tarihinde savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşu öncesi Jokey Galip KILIÇ ile At Sahibi Muhammet FELHAN arasında tartışma çıkmış, daha sonra tartışmaya antrenör Arif IŞIK ve sair görevli İsmail FELHAN ve Ahmet Taner YÜKSEL olaya dahil olmuş ve kavgaya dönüşmüştür. Güvenlik görevlileri olaya müdahale etmiş ve kavgaya karışanlar kurulumuza getirilmişlerdir. Konu ile ilgili olarak her birine savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendi istekleri üzerine aynı gün savunmaları alınmıştır. Savunmaları kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 126/1 maddesi gereği:

1- At Sahibi Muhammet FELHAN: Yedi (7) gün süreyle tribün ve eklentileri dışında, yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten ve sanat icrasından geçici yasaklama, ayrıca 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

2 -Antrenör Arif IŞIK:Yedi (7) gün süreyle tribün ve eklentileri dışında, yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten ve sanat icrasından geçici yasaklama, ayrıca 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

3-Jokey Galip KILIÇ:Yedi (7) gün süreyle tribün ve eklentileri dışında, yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten ve sanat icrasından geçici yasaklama, ayrıca 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

4-Sair Görevli İsmail FELHAN:Yedi (7) gün süreyle tribün ve eklentileri dışında, yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten ve sanat icrasından geçici yasaklama, ayrıca 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

5-Sair Görevli Ahmet Taner YÜKSEL:Yedi (7) gün süreyle tribün ve eklentileri dışında, yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten ve sanat icrasından geçici yasaklama, ayrıca 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

14 numaraya kayıtlı SİBO isimli atın binicisi Remzi DOĞAN kilosunu bineceği ata göre ayarlayamamaktan dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, yasal süresi içerisinde savunmasını yapacağını beyan etmiştir.

6 numaraya kayıtlı KIRAL CAVCI adlı atın binicisi Burhan SARIDAL, foto finişe geç gelerek atın derecesiz kalmasına sebep olduğundan dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

10 numaraya kayıtlı olarak koşan DURDUR BENİ isimli atın jokeyi Hüseyin ALTUNKILIÇ, start çıkışından sonra hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

10 numaraya kayıtlı DURDUR BENİ adlı atın seyisi doping mahallinde bulunamamıştır. Seyisi doping mahallinde bulundurmadığından antrenör Fatih Emir AKIL ifadeye çağrılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış, kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ancak savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden, 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. Maddesi (a) ve (b-1) bentleri gereğince ihtar ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

ANADOLU ASLANI Gazi Koşusu sonrası bir arıza sorunu nüksedip sezonu kapattı

Satış Koşusunda koşacak safkanların satış paraları belli oldu

08 Temmuz Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda yapılacak Satış Koşusu’nda koşacak safkanların satış rakamları belli oldu

ÖZALAK: 85,000 TL, KARAHAYDUT: 77,000 TL, SİNANLI: 77,000 TL, YANTAR: 77,000 TL, ATLAS ÇİÇEĞİ: 81,000 TL, CANBEŞİRCAN: 73,000 TL, HÜNKAROĞLU, 69,000 TL, OĞLUM AHMET: 77,000 TL, AHSENİM: 81,000 TL, ALEMİN KRALI: 61,000 TL ve KANARHAN: 69,000 TL

Kadir Tokaçoğlu, 1.226 TL ceza aldı ama boyunla da koşuyu kazandı

06 Temmuz Salı günü Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda yapılan günün 2.Koşusu’nda; 1 numarada kayıtlı BEDWULF isimli atın binicisi Kadir TOKAÇOĞLU' nun son düzlükte usulsüz kulvar değiştirip yarış usul ve nizamlarını ihlal etmek ve suçunu tekerrürden dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bendleri ve 2.fıkrası uyarınca ihtar ve 1226 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

Ferit Yardımcı, EKVATOR isimli safkanla yıkıldı

05 Temmuz Pazartesi günü Elazığ Hipodromu’nda yapılan günün 3.Koşusu’nda; 1 numaraya kayıtlı EKVATOR adlı at, start çıkışından sonra öndeki ata takılarak düşmüştür. Koşu sonrası yapılan kontrollerde, binici Ferit YARDIMCI'nın herhangi bir sağlık probleminin olmadığı, EKVATOR adlı atta ise topallık tespit edilmiş ve At Hastanesine sevk edilmiştir.

Menderes Avşar bu at sakat dedi eğeri söktü bakın sonra ne oldu

05 Temmuz Pazartesi günü Elazığ Hipodromu’nda yapılan günün 6.Koşusu’nda; 3 numaraya kayıtlı CESUR adlı atın binicisi Menderes AVŞAR start mahalinde bindiği atın sakat olduğu bahanesiyle eyeri sökmüş ve koşunun gecikmesine sebep olarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendi isteği ile yasal süresi içerisinde savunmasını vereceğini beyan etmiştir.

Göktan Kayıp, ne ekersen onu biçersin

03 Temmuz Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda yapılan günün 10.Koşusu’nda; BENİM isimli safkanın binicisi Göktan Kayıp, 12 atın start aldığı bu yarışta koşuyu 11.bitiriyor. Komiserler Kurulu son düzlükten sonra usülsüz kamçı kullanmaktan dolayı 7 gün at binmeme cezası verdi. Yolun daha başındasın. Ekrem Kurt Apranti Okulunda birbirinden değerli hocalar sizleri eğitiyor ve onlarda sizin başarılarınızı görmek için heyecanlanıyorlar. Senin koşu içindeki hareketlerin almış olduğun bu ceza onları da üzer. Apranti Okulunda öğretilenlerin dışına çıkma ki başarıyı yakala. Karar yine de senindir. Apranti Göktan Kayıp, 92 koşuda at bindi. Bir kez birinci, bir kez ikinci, üç kez üçüncü, dört kez ikinci 5 kez de altıncı oldu.

Komiserler Kurulu Raporu

5 numarada kayıtlı BENİM isimli atın binicisi Göktan KAYIP son düzlükte usulsüz kamçı kullanmak suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 123/6. maddesi gereği 04.07.2021 gününden başlamak üzere 7 (yedi) gün süreyle sanat icrasından geçici men ayrıca 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

İstanbul Hipodrom Müdürü Çetin Özdemir emekli oldu

1988 yılından beri Türkiye Jokey Kulübü bünyesinde değişik kademelerde çalışan Çetin Özdemir ile ilk önce TJK muhasebesinde tanıştık. O yıllarda Hipodromlarda farks sistemiyle para havaleleri yapılmasından  dolayı bayilerimizden toplanan bülten paralarını o yıllarda faks sistemi ile TJK muhasebe kısmından alırdık. Haftada birkaç gün muhasebeye uğrardık. O yıllarda İstanbul’da yılda bir kere teknoloji fuarı olurdu. Bende her yıl takip ederdim. Bir gün fuarda Japon firmasının bir cihazı ülkemize Gipaş dispiratörlüğünü almış bir cihazi kağıt giriyor. Diğer makineden kağıt fotokopi gibi çıkıyor. Görevli bayana sorduk. Bu cihazın ismi ne diye, faks dedi. Ne işe yaradığını sorduk. Telefonla bağlandığında karşılıklı faks olursa kağıdın aynısının diğer taraftan çıkacağını belirtti. Peki dedik, İstanbul’dan Adana’ya çıkarmı dedi. Amerika’dan bile çıkar dedi. Bayanın adı Demet Hanım’dı. Defalarca anlatta. Tam bir saat sonra beni ikna etti. İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana’ya faks alacağımızı belirttik. Çünkü galoplar ve bülten tahminleri telefonla alıyorduk. Diğer şehirlerden çok yüksel telefon paraları ödeniyordu. Sistemi kurduk. Şehirlerde karşılıklı testler yapıldı, çok sevindik. Diğer şehirle çalıştıklarımızda sevinçten havaya uçtular. Hasan Saydam’ın Banko’sunun arka sayfasına teşekkür ilanı yazdık Gipaş için. TJK, bu ilanımızın üzerine tam aklımızda kalmadı ama 8 tane aynı firmadan faks aldı. 2015 yılından itibaren İstanbul Veliefendi Hipodrom Müdürü olarak Çetin Özdemir, görevini sürdürmüştür. Görevine veda ederek bundan sonraki yaşantısında Çetin Özdemir’e başarılar dileriz.

Kurban Bayramı'nın 1. gününe ilişkin kayıt ve deklare işlemleri hakkında

At Yarışları Genel Hükümlerinin 6'inci maddesinin (d) bendi gereğince, Kurban Bayramı’nın 1'inci (20.07.2021 Salı) günü yapılması gereken kayıt ve deklare işlemleri, sadece bu güne mahsus olmak üzere 1 gün önceye alınarak 19.07.2021 Pazartesi gününe ait kayıt ve deklare işlemleri ile birlikte aşağıdaki şekilde yapılacak olup, kayıt ve deklare saatlerinde herhangi bir değişiklik olmayacaktır.

 

Deklare Tarihi Koşu Tarihi

19.07.2021 21.07.2021 / İstanbul

19.07.2021 21.07.2021 / Elazığ

19.07.2021 22.07.2021 / Ankara

19.07.2021 22.07.2021 / Kocaeli

Kayıt Tarihi Koşu Tarihi

19.07.2021 25.07.2021 / İstanbul

19.07.2021 25.07.2021 / İzmir

19.07.2021 26.07.2021 / Bursa

19.07.2021 26.07.2021 / Elazığ

Online Kayıt ve Deklare Sistemi üzerinden yapılacak kayıt ve deklare işlemlerinde ise, sadece bugüne mahsus olmak üzere 19.07.2021 günü başlayan, 20.07.2021 günü sona eren kayıt ve deklare işlemleri de 1 gün önceye alınarak 18.07.2021 günü başlayacak ve 19.07.2021 günü sona erecektir.