BİLİRHAN mağdur oldu Komiserler Kurulu teyet geçti

13 Temmuz Salı günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda yapılan yapılan 5 koşuda koşuya BĺLİRHAN koşuyu forse ederken son 400 de Koşuyu kazanan ŞENATİK isimli safkanın binicisi Ahmet Çelik ile kırbacı sağ elinde olmasına rağmen atına hakim olamayıp BİLİRHAN ciddi tampon yapması G. Kocakaya tercübesinle ile safkan bir anda dengesini kaybedip sallandı yıkılma tehlikesine kısmen atlatıp yarış ile safkanın bir bağı kalmadı koşuya protesto çekildi yurt dışında olsa bu koşu sıralaması kesin değişir ülkemizde gücü foul yapan atı geçmeye yetmez deyip sıralama değiştirilmiyor atına hakimiyeti sağlayamıyan Ahmet Çelik'in ihtar ve 613 TL para cezasına verilmesi Adaletin kantarına sığmadı bize göre Ahmet Çelik 5 ile 7 gün bu foulden dolayı at binmeme ceza alması gerekirdi.

Komiserler Kurulu Raporu

2 Numarada kayıtlı BİLİRHAN isimli atın antrenörü İsmet TEKİNALP koşuya protesto çekmiştir. Komiserler Kurulumuzca yapılan inceleme sonucunda koşuyu protesto eden 2 Numarada kayıtlı BİLİRHAN isimli ata derece değişikliğini gerektirecek bir engel oluşmadığından protestonun REDDİNE oy birliği ile karar verilmiştir.

5 Numarada kayıtlı ŞENATİK isimli atın jokeyi Ahmet ÇELİK son düzlükte dış kulvardan iç kulvara doğru kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunması alınmıştır. Savunması yeterli görülmeyerek 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4 üncü maddesi ve buna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a ve b/1 bentleri gereğince 613 TL PARA CEZASI ve ayrıca İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

E. Çankaya, A. Çankaya ayrı koşularda at bindiler birer ceza alma durumu oldu ikiside yok oldu

13 Temmuz Salı günü Ankar a 75 yıl Hipodromu'nda 1 Koşuda ALADİNİ isimli safkanla koşuyu üçüncü bitirdi koşu esnasında usulüne uygun olmuyan şekilde ve faz sayıda kamçı kullanmaktan dolay,komiserler kuruluna çağrıldı fakat tartı mahallinde bulunamadı.Aynı gün üçüncü koşuda Yılmaz Hocaya binen Aptullah Çankaya aynı işlem başlatan komiserler kurulu tartı mahallinde bulunamadı.

Komiserler Kurulu Raporu

KOŞU NO 1

4 numarada kayıtlı ALADİNİ isimli ata binen Ercan ÇANKAYA koşu esnasında ata usulüne uygun olmayan şekilde ve fazla sayıda kamçı kullanmasından dolayı, Komiserler Kuruluna çağırılmış fakat tartı mahallinde bulunamamıştır. Savunmasını verdikten sonra gerekli işlem tahsis edilecektir.

KOŞU NO 3

1 numarada kayıtlı YILMAZ HOCA isimli ata binen Abdullah ÇANKAYA koşu esnasında ata usulüne uygun olmayan şekilde ve fazla sayıda kamçı kullanmasından dolayı, Komiserler Kuruluna çağırılmış fakat tartı mahallinde bulunamamıştır. Savunmasını verdikten sonra gerekli işlem tahsis edilecektir.

M.Çiçek, K. Tokaçoğlu Komiserler kurulunun gününde olmaması Para cezası ile işi yırtmıslar

13 Temmuz Salı günü Kocaeli Kartepe Hipodromu'nda yapılan 5. Koşuda Mustafa Çiçek ve Kadir Tokaçoğlu start çıkışında ve son düzlükte koşu içinde ikisi aynı yerlerde hata yapmaları son 200 den sonra DERVİŞ BEY içindeki ZERAFETLİ 'yi nereye götürüldü ve boyun ile koşuyu kazandı. Atçılıkla gelişmiş ülkelerde bu tür olaylar çkmak nadir oluyor koşu sıralaması %80 sıra değişikliğine gidiliyor veya binici ceza alıyor.

KOŞU NO 5

2 numarada kayıtlı DERVİŞBEY isimli atın binicisi Mustafa ÇİÇEK koşunun Start çıkışı usulsüz kulvar değiştirip yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bentleri uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır..

2 numarada kayıtlı DERVİŞBEY isimli atın binicisi Mustafa ÇİÇEK koşunun Son düzlükte usulsüz kulvar değiştirip yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bendleri uyarınca ihtar ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

3 numarada kayıtlı AŞKARTAY isimli atın binicisi Kadir TOKAÇOĞLU koşunun Start çıkışı ve son viraj dönülürken usulsüz kulvar değiştirip yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

At'la Terapi 26 Temmuz'da Tekrar Başlıyor

Ülke Genelinde Koronavirüs’e (Covıd-19) Karşı Alınan Önlemler Kapsamında, 13 Mart 2020 Tarihinden İtibaren Geçici Süre Durdurulmuş Olan;

Kulübümüzün Sosyal Sorumluluk Projelerinden, Engelli Çocuklarımıza Yönelik At’la Terapi, Pandemiden Korunma Kurallarına Riayet Edilerek Ve Öncesinde Randevu Alınması Kaydıyla, 26 Temmuz 2021 Pazartesi Günü İtibariyle Tekrar Başlayacaktır.

At’lı Gezinti Ve 8-10 Yaş Grubu Çocuklara Verilen Temel Binicilik Eğitimi Hizmetlerimizin Başlangıç Tarihi Pandeminin Gidişatına Göre Bilahare Duyurulacaktır.