Türkiye Jokey Kulübü emektar aygırlarından, G1 Tattersalls Gold Cup ve G1 Arlington Million galibi POWERSCOURT kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.

1 Nisan 2000 tarihinde doğan POWERSCOURT, kariyerine 2 yaşlı olarak 2002 yılında İrlanda’da başladı. 4 yıl ve 21 yarış süren kariyeri boyunca POWERSCOURT, dünya genelinde birbirinden önemli başarılara imza atarken adını Yarışçılık Tarihine altın harflerle yazdırdı.

2002 yılında G1 Racing Post Trophy’den ikincilikle ayrılan POWERSCOURT, 2003 yılında G2 Great Voltigeur Stakes’te birinciliğe ulaştı. 2004 yılındaki ilk startı olan G1 Tattersalls Gold Cup’ta en yakın rakibinin 6 boy farkla önünde galibiyete ulaşan safkan, aynı yıl G1 Prince of Wales’s Stakes, G1 Grosser Dallmayr-Preis Bayerisches Zuchtrennen, G1 Arlington Million, G1 Irish Champion Stakes, G1 Breeders’ Cup Turf ve G1 Hong Kong Cup gibi koşularda start alıp tabela içerisinde yer buldu. 5 yaşlı olarak piste son kez ABD-Arlington Park’ta bir kez daha G1 Arlington Million için çıkan POWERSCOURT, kariyerini bu koşuda elde ettiği galibiyetle noktaladı.

2006 yılında İrlanda’da haraya alınan ve Türkiye Jokey Kulübü tarafından ithal edilerek 2010 yılında aygır kadromuza katılan Powerscourt’un yurt dışında Grup 1 koşu galibi Finnegans Wake, Termagant, El Farrero, Mr. Dany ve Grup koşu galibi Court of the Realm, Troya, Alucina, Tontona, Rich Court, Dona Sarita, Tao Mina, Sundar ve Stalactita gibi temsilcileri bulunmaktadır.

Ülkemizde Grup 1 koşu galibi Mister Görkem ve Klaus, Grup koşu galipleri Powerman, İpek Su ve Extra Power ile Grup koşu plaseleri bulunan Petekcan, Lambourn, Misar, Ascella, Goycochea ve Eskayra gibi isimler aygırın başarılı temsilcileri arasında bulunmaktadır. Bugüne kadar ülkemizde 205 yavrusu pistlerde boy gösteren POWERSCOURT’un 108 temsilcisi koşu kazanırken, 340 galibiyet ve yaklaşık 27 Milyon TL’lik toplam kazanca ulaşmışlardır.

Kısrak babası olarak da başarılı temsilciler kazandıran aygırın ülkemizde Starmoon, İpek Su, Tokyo Venture ve Ascella gibi kızları, yarışçılığımıza Trilya, Ball of Love, My Queen Love ve Mamba Forever gibi KV koşu galibi yavrular vermişlerdir. Aygırın kısrak babası olduğu ülkemizde koşan 40 safkan, toplamda 34 birincilik ve 4 Milyon TL’yi aşan toplam kazanç elde etmiştir.

Uzun yıllar aygır ve kısrak babası olarak yetiştiriciliğimize hizmet eden POWERSCOURT’un kan hattından gelen temsilcileri yurt içi ve yurt dışında pistlerde başarılı olmaya devam etmektedir.