BAY ZENGİN ilk yarışında artık kazanacak güçte görüldü

15 Temmuz Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1400 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 8.Koşusu olan Maiden mücadeleye 8 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini ANILTAY alıp koşuyu yüksek tempoda önde forse etti. İkincilikte SEMİHABİ yakın ara kovalarken, AKÇA TAY üçüncü, BAY ZENGİN dördüncü ve YILDIRIM İZİ bariyer dibindan 6.durumda son 600 geçilip son viraja gelindi. Son viraj dönüldükten sonra koşunun liderliğini yapan ANILTAY dışından gelen AKÇA TAY’a liderliği son 300’de verdi. Son düzlüğe 6.durumda giren YILDIRIMİZİ bir anda son 300’den sonra öndeki iki tayın dışına çıkarak yapmış olduğu güzel sprinti ile son 100’de AKÇA TAY’dan liderliği alıp farkı da 3 boya çıkartarak 1,41,53’lük derecesi ve jokeyi Hışman Çizik ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,58,32 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan AKDENİZ’in 1,42,63’lük derecesinden daha iyi bir derece yaptı. Hayatında Ankara kum pistinde 3 kez start alan alan tay, ilk yarışında 10/2 olması, ikinci yarışında 6/3 oldu. Daha önceki yarışlarında Ayhan Kurşun binip bu kez Hışman Çizik ile start alırken, ilk kez 1400’de koşan tay, 1,41,53 ile 8/1 olması AGF’de % 33 (2) olarak katıldığı bu yarışında mesafe uzadıkça daha başarılı koşacağının izlenimini bırakıp daha önce start aldığı iki yarışında mesafenin 1100 metre olduğunu hatırlatmakta fayda görüyoruz. BAY ZENGİN, bekleme yarışı yapıp son 200’den sonra iki tayın dışından yapmış olduğu güzel sprinti ile son 50’de YILDIRIMİZİ birinciliği garantilemesiyle ikincilik ve üçüncülük mücadelesinden AKÇA TAY’dan baş farkıyla ikinciliği kurtarırken, fotoya canlı girişi ile 1,42,03’lük derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan AKDENİZ’in 1,42,63’lük derecesinden daha iyi bir derece yaptı. Ankara kum pistinde dört kez start alan alan tay, ilk yarışında 10/6 olup ikinci yarışında 8/3, üçüncü yarışında 10/5 olması ilk kez 1400 metre koşup sondaki kuvvetli atağıyla mesafe uzadıkça daha başarılı koşacak izlenimini verdi. İlk yarışında 1400 ve üzeri start alması ile ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

ADI AYLİN acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde ilk yarışında zorlanmadan Maiden’dan çıkar

15 Temmuz Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1400 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 2.Koşusu olan Maiden mücadeleye 7 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini ADI AYLİN aldı. İkincilikte SARISICAK ve üçüncülükte AKDENİZ takip etti. Bu sıra ile son viraj ile dönülürken, bariyer dibini koşunun liderliğini ADI AYLİN açması sonucu oraya giren AKDENİZ, son 400’den sonra koşunun liderliğini yapan ADI AYLİN ile başa baş oldu. Son 300’de liderliği AKDENİZ alıp her geçen metre farkı da açarak 1,42,63’lük derecesi ve jokeyi Deniz Yıldız ile 3,5 boy önde kazanma başarısını gösterirken, son 800: 1,00,60 oldu. AKDENİZ, İstanbul çim pistindeki ilk yarışında 11/5 olurken, Ankara kum pistindeki hayatının ilk yarışını kazanırken, kum pisti sevdiği görülüp ilk yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. ADI AYLİN, koşuyu önde forse edip ilk yarışında KGKDB ile start alıp koşuyu Adana’da çim pistinde 13/7 bitirdi. Ankara kumunda ilk kez start alarak DB çıkartılarak sadece KGK ile start alırken, son 300d’en sonra liderliği vermesine rağmen temposunu bozmayıp boşlukta koşuyu 1,43,27 ile ikinci bitirdi. Her geçen gün üzerine koyduğu formu ile ilk Maiden yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. SARISICAK, yarışa % 61 (1) katılıp günün en güvenilen isimlerden biri olmasına rağmen ilk üçte başladığı yarıştan son 400’den sonra tay arttıramayarak son metrelerde temposu iyice düşerek içinden gelen ERSOYBEY’e burun farkıyla üçüncülüğü de vererek koşuyu 1,44,01 ile 4.bitirdi. İstanbul çim pistinde start aldığı ilk yarışında koşuyu 5.bitirdikten sonra Ankara’ya gelip kum pistte Gökhan Kocakaya ile son iki yarışında 2.olurken bu kez 1400 metre koşması ve Halis Karataş ile start alarak koşuyu 4.bitirirken, bugün için safkan, kötü koştu. Bugün için SARISICAK’ın yapmış olduğu derecesini ve sıralamasını bir sonraki yarışı için ölçü almayın, çok daha farklı koşacaktır.

KALK GİDELİM fotoda MISS TUANA'yı avladı maiden'i veda etti

15 Temmuz Perşembe günü Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda 1400 metre kum pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 4.Koşusu olan Maiden mücadeleye 7 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini ÜNLÜ ŞİMŞEK alalarak tempoyu biraz yükselterek jokeyinin kontrolünde gitti. İkincilikte SMELL GIRL, üçüncülükte MISS TUANA bunların 3 boy gerisinde KALK GİDELİM şeklinde son viraj dönüldü. ÜNLÜ ŞİMŞEK, orta kulvardan düzlüğe 1.5 boy önde çıktı. Dışından MISS TUANA gelerek bir anda son 250’de liderliği alıp farkı da 2 boya çıkarttı. Son 100’de farkı içindeki taylarla 3 boy yaparak KALK GİDELİM ile 5 boy fark olmasına rağmen son 100’de KALK GİDELİM’in yapmış olduğu müthiş sprintiyle fotoda MISS TUANA’yı avlayarak jokeyi M.A.Aktürk’le burun farkı ve 1,30,70 ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,52,88 oldu. MISS TUANA, son 250’de koşunun liderliğini alarak farkı da bir ara 5 boya çıkartmasına rağmen son metrelerde dışından çok kuvvetli gelen KALK GİDELİM’i liderliği fotoda vererek burun farkıyla koşuyu 1,30,71 ile ikinci bitirirken, son 800: 0,53,80 oldu. Koşacağı ilk yarışında acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşacak olup Maiden’dan çıkacak güçte olduğu görülmüştür. ÜNLÜ ŞİMŞEK, yarışı ön tarafta forse edip son viraja 2 boy önde kolay tempoda girmesine rağmen son 200’den sonra düşmeye başlayan temposu ile koşuyu 1,31,15 ile üçüncü bitirirken, uzun sprint yapamadığı görülerek koşacağı ilk yarışında acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz. SEMLL GIRL, ön tarafta koşuyu önde forse eden ÜNLÜ ŞİMŞEK’i yakın ara takip edip son 200’den sonra fazla arttıramayarak düşen temposu ile koşuyu 1,31,85 ile 4.bitirirken, koşacağı ilk yarışını buna göre değerlendiriniz. KALK GİDELİM, Ankara çim pistindeki ilk yarışında koşuyu 6/4 bitirirken, daha sonra kum pistte üç yarış koşup 8/2 – 8/2 – 8/3 bir önceki yarışını 8/2 bitirirken, Kocaeli’de ilk kez start alıp 1400’de koşması ile yarışı ile burun farkıyla kazandı. MISS TUANA, İstanbul sentetik pistte 9.olup çim pistte de 3.olması Kocaeli’ye getirel bu Maiden yarışında koşuyu burun farkıyla 2.bitirirken, bugün için kazanan safkan kadar başarılı koştu.