19 Temmuz Pazartesi günü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına koşulan A3 yarış, Osmangazi Hipodromu'nda saat 16.30'da start aldı. 3 yaşlı safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği mücadele, 2000 metre mesafe çim pistte gerçekleştirildi.

19 Temmuz Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda 2000 metre çim pistte yapılan 3 Yaşlı İngiliz safkanlarının start aldığı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu'na 9 safkan katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini ROTOVATÖR aldı. Hormal tempoda götürdüğü koşuda son 800'den sonra koşunun temposunu artırmasıyla birlikte bu koşunun 2000 metre bir koşu olmayıp 1000 metre sürat koşusuna yarışın dönmesi son virajı pisti ortalıyarak ROTOVATÖR lider döndü. İçinde BOUKEPHALOS, dışında EL COMPADRE onun dışında YILDIZ TOZU son 300'den sonra yakın aralarla kırar kırana geçen koşuda son metrelerde müthiş sprintı ile gelen EL COMPADRE, fotada ROTOVATÖR'ü avlıyarak boyun farkı, 2.02.99 derecesi ve jokeyi S.Boyraz ile kazanma başarısı gösterirken son 800:0.46.88 oldu. İkinci ROTOVATÖR, üçüncü YILDIZ TOZU, sprint mesafesini geç ayalıyan VECTOR ve iç kulvara yakın koşuyu béşinci bitiren BOUKEPHALOS ilk yarışında mutlaka dikkate alınması gereken safkan olmuştur. Bu koşunun birincisi ile beşincisi arasında bir fark olmayıp ilk koşacakları yarışları buna göre değerlendiriniz.

2021 yılı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu'nda jokeyi Sadettin Boyraz ile start alan, Atila Özkan'ın sahibi olduğu El Compadre (Three Valleys - Amarilou / Slickly) galibiyete uzandı. Mustafa Candal yetiştirmesi, Burak Şandan'ın antrenörlüğünü üstlendiği kır erkek tay, ilk kez Açık statülü bir koşudan zaferle ayrılırken, toplamdaki beşinci birinciliğini hanesine yazdırdı.

Bursa'da günün tek Açık yarışına jokeyi Furkan Yüksel ile katılan Rotovatör (Smart Robin - Caribu / Mountain Cat) ikinci olurken, Yıldız Tozu (Wiener Walzer - Texas Tea / Common Grounds) koşuyu Halis Karataş idaresinde üçüncülükle noktaladı. Gökhan Kocakaya ile start alan Vector (Victory Gallop - Momentum / Lockton) dördüncü sırada yer alırken, Boukephalos (Victory Gallop - Suzi Gold / Banknote) Bekir Mert Mırık idaresinde pistten beşincilikle ayrıldı.

Koşunun galibi El Compadre için bitiriş derecesi 2.02.99 olurken, farklar Boyun - 2 Boy - Boyun - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Kazanan tayın sahibi adına Burak Şandan’a kupasını, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın takdim etti.

Törene Bursa İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Erdoğan Ceylan ve Bursa Hipodrom Müdür Yardımcısı Behti Çolak'da katıldı.