False start neden geçersiz sayıldı

22 Temmuz Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda günün 4.Koşusu'nda; 6 numaralı start boxta bulunan 4 numarada kayıtlı BÜYÜK KENAN isimli atın, start verilmesi esnasında makine ön kapaklarına yüklenmesi nedeniyle 6 numaralı boxın kapağının geç açıldığı görülmüştür. Yapılan kontrolde 6 nolu boxın 8 (sekiz) salise kadar bir gecikmeyle açıldığı tespit edilmiş olup, yarış sonucunu etkileyecek bir fark görülmemiş ve yarış sonucu kesinleştirilmiştir.

Kadir Tokaçoğlu'nun cezası belli oldu

15.07.2021 tarihinde 6 ıncı koşuda 4 numaralı BORAKS isimli atın jokeyi Kadir TOKAÇOĞLU, son düzlükte dış kulvardan iç kulvara doğru hatalı kulvar değişikliği yaparak içindeki atların koşu yolunu tehlikeye atarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, kurulumuza çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir Konu ile ilgili savunmasını kurulumuza 22.07.2021 tarihinde teslim etmiştir. Savunması yeterli görülmeyerek Savunması yeterli görülmeyerek 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası b/1 ve c bendi gereği 7 (YEDİ) GÜN SÜREYLE yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 613 TL PARA CEZASI ile cezalandırılmıştır. (Kendi talebi üzerine cezanın 24.07.2021 tarihinden itibaren başlatılmasına karar verilmiştir.)

M.G.Arslan BEST OF FATOŞ ile A.Çelik'e at göstererek kazandı

 

22 Temmuz Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda yapılan 1.Koşuda BEST OF FATOŞ'un binicisi M.G.Aslan, at göstererek son 100'den sonra NAZİK ENDAM'a faul yaparak koşuyu kazandı. Son 100 den sonra M. G. Aslan at gösterme faulünü yapmasa koşuyu Ahmet Çelik kazanırdı.

Hişman Çizik ve Tolga Yıldız  yasal haklarını kullandı

22 Temmuz Perşembe günü Kocaeli Kartepe Hipodromu'nda günün 2.Koşusu'nda; 5 numaraya kayıtlı PINA COLADA isimli atın binicisi Hışman ÇİZİK starttan çıktıktan sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunmasını 7 gün içerisinde vereceğini ifade etmiştir

22 Temmuz Perşembe günü Kocaeli Kartepe Hipodromu'nda günün 2.Koşusu'nda; 6 numaraya kayıtlı KALAMARIA isimli atın binicisi Tolga YILDIZ koşunun son 800 metre civarı usulsüz kulvar değiştirip dışındaki ata tampon yaparak yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunmasını 7 gün içerisinde vereceğini ifade etmiştir.