COURAGEUX güle oynuya kazanırken ben bu grubun üstünde bir safkanım dedi

21 Temmuz Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 1300 metre sentetik pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 2.Koşusu olan Maiden mücadeleye 5 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini PRINCESS ES ES aldı. İkincilikte ATABEYİM, üçüncülükte KATRECİK, dördüncülükte COURAGEUX ve beşincilikte ARTIE JUNIOR şeklinde ilk 200 bu sıra ile geçildi. Son 600’e gelinirken bariyer dibinden COURAGEUX gelip bariyer dibinin açılmasından yararlanarak son viraj dönüldükten liderliği alıp son düzlüğe de kolay tempoda önde 2 boy farkla lider döndü. Son 400’den sonra farkı her geçen metre açarak hayatının ilk yarışını koşmasına rağmen 5,5 boy farkla fazla zorlanmadan 1,23,06’lık derecesi ve jokeyi Gökhan Kocakaya ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,50,93 oldu. COURAGEUX, bu grubun üzerinde bir isim olup koşacağı ilk yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür. Son 200’den sonra COURAGEUX birinciliği garantilemesiyle 2., 3.ve 4.lük mücadelesinden ARTIE JUNIOR koşuyu 4.bitirmesine rağmen yarış içerisinde fazla zorlanmayıp yarış görmüş gibi olması ile koşacağı ilk yarışında daha farklı koşacak olup dikkat diyoruz.

WARRIOR STORM tek kırbaç yemeden teşviklerle güle oynuya kazanırken umut saçtı

21 Temmuz Çarşamba günü Elazığ Hipodromu’nda 1200 metre kum pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini BAL GİBİ aldı. İkincilikte MERİDYEN, üçüncülükte BLACK JET ve dördüncülükte WARRIOR STORM şeklinde yarışa başladı. Startla birlikte koşunun temposu yüksek başlayıp son 600 startı koşunun liderliğini yapan BAL GİBİ, ikinci BLACK JET ve üçüncü WARRIOR STORM şeklinde geçildi. Son viraj dönüldükten sonra BAL GİBİ farkı 4 boya çıkarttı. BLACK JET ikinci bu iki safkanın 4 boy gerisinde üçünülükte WARRIOR STORM vardı. Son 300’den sonra WARRIOR STORM’un binicisi atına tek bir kırbaç vurmadan sadece teşviklerle ön tarafa doğru gelmeye başladı. Son 100’de koşunun liderliğini yapan BAL GİBİ’nin dışından istasyon yapmadan liderliği alıp 4,5 boy farkla 1,19,49’luk derecesi ve jokeyi İ.Akyavuz ile ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,54,44 olup koşacağı bir sonraki yarışı için oldukça umut verip grup ayırt etmeden kesinlikle ihmal edilmemelidir. BAL GİBİ, startla birlikte liderliği alıp yarışın her yerinde tempoyu yüksek tutmasına rağmen son 100’den sonra dışından etkili gelen WARRIOR STORM’a direnemeyip koşuyu 1,20,54'lük derecesi ile ikinci bitirirken, koşacağı ilk yarışında sprint mesafesini kısaltması halinde Maiden’dan çıkacak güçte olduğu görülmüştür. BLACK JET, startla beraber koşunun liderliğini yapan BAL GİBİ’yi yol boyu kovalayıp son viraja 4 boy gerisinden ikinci girmesi arttıramayarak son 150’den sonra dışından gelen WARRIOR STORM’a da direnemeyip boşlukta koşuyu 1,20,74’lük derecesi ile 3.bitirirken, ilk yarışında dikkat diyoruz. WARRIOR STORM, Şanlıurfa pistinde iki kez start alıp 13/4 – 8/3 olduktan sonra yaklaşık iki ay ara verdikten sonra Elazığ pistinde start aldığı ilk yarışını 11/1 olarak çok dikkat çeken görüntüsüyle koşacağı ilk yarışında hangi grupta koşarsa koşsun kesinlikle ihmal edilmemelidir.

CRIME MACHINE, ilk Maiden yarışına yeşil ışık yaktı

21 Temmuz Çarşamba günü Elazığ Hipodromu’nda 1200 metre kum pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 6.Koşusu olan Maiden mücadeleye 12 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini CRIME MACHINE aldı. Bariyer dibinden yarım boy gerisinde SON UMUT bu safkanı takibe aldı. Startla beraber bu iki tayın başlayan mücadelesi son viraj dönüldükten sonra başa baş liderlik mücadelesine döndü. İçte SON UMUT ve dışında CRIME MACHINE başa baş mücadelesi son 100’e kadar devam etti. Son 100’den sonra bariyer dibindeki SON UMUT, dışındaki CRIME MACHINE’den liderliği alarak jokeyi İ.Katı ve 1,19,45’lik derecesi ile 1,5 boy önde kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,55,04 oldu. Aynı gün diğer Maider’i kazanan WARRIOR STORM’un 1,19,49’luk derecesinden 4 salise daha iyi bir derece yapmasına rağmen WARRIOR STORM’un gösterişli fazla zorlanmadan binicisi atının üzerinde kırbaç vurmamasından dolayı derece olarak SON UMUT daha iyi bir derece gerçekleşse de form olarak WARRIOR STORM kadar iyi görünmese de koşacağı ilk yarışında SON UMUT’a dikkat diyoruz. CRIME MACHINE, startla birlikte liderliği alıp içindeki SON UMUT ile son 100’e kadar başa baş mücadele verip daha sonra liderliği verip koşuyu 1,19,73’lük derecesi ile 2.bitirirken, ilk yarışında acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşacak olup buna göre değerlendiriniz. SÜPER SEDA, bekleme yarışı yapıp son 200’den sonra dış kulvardan yapmış olduğu güzel sprinti ve 1,20,59’luk derecesi ile 3.bitirirken, fotoya birinci ve ikinci olan safkanlardan daha canlı girmesi ile koşacağı ilk Maiden yarışında çok daha farklı koşacak olup ihmal edilmemelidir. Hayatında dört kez start alan SÜPER SEDA, 12/05 tarihindeki ilk yarışında Elazığ’da 8/5 oldu. İkinci yarışında 8/4, üçüncü yarışında 9/2 olması bu kez 12/3 olurken, ilk 1200 metre yarış koştu. Mesafe uzadıkça daha farklı koşacak izlenimi vermiş oldu.