The King George And Queen Elizabeth Stakes G1 koşusu ADAYAR kazandı

İngiltere’de sezonun en prestijli koşularından G1 King George VI and Queen Elizabeth Stakes bu yıl 24 Temmuz Cumartesi günü Ascot Hipodromunda gerçekleştirildi. TSİ 17:35’de startı verilen www.liderform.com.tr, TJK TV ve TAY TV'de naklen yayınlanan bu önemli koşuyu Godolphin Ekürisi’nin sahibi olduğu, Charlie Appleby’nin antrene ettiği Adayar (Frankel – Anna Salai / Dubawi) jokeyi William Buick ile kazandı.

2400 metre çim pistte gerçekleştirilen koşuda bu yıl 5 safkan start aldı. John Gosden’in antrene ettiği, bu yılın G1 Saudi Cup  ve G1 Dubai Sheema Classic galibi Mishriff  (Make Believe – Contradict / Raven’s Pass) ikinci olurken, Aidan O’Brien’ın antrene ettiği  ve katıldığı son 4 G1 yarıştan galibiyetle ayrılan kısrak Love (Galileo – Pikaboo / Pivotal) üçüncü, koşuda uzun süre tempoyu belirleyen ahırdaşı Broome ise (Australia – Sweepstake / Acclamation) dördüncü oldu.

Geçen yıl Ekim ayında Nottingham’da kariyerine başlayan Adayar, aynı pistte 14 gün sonra Maiden’a veda etti. Sezona bu yıl 23 Nisan’da Sandown’da katıldığı G3 koşuda ikinci olarak başlayan safkan, akabinde 8 Mayıs günü katıldığı Listed koşuda da ikinci oldu. Son startında G1 Epsom Derby’de zafere ulaşan Adayar, G1 King George VI & Queen Elizabeth Stakes ile birlikte kariyerinin 6. startında 3. birinciliğine imza atmış oldu. Bu galibiyetle birlikte Adayar, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Galileo’dan 20 yıl sonra 3 yaşlı olarak Epsom Derby ve King George VI & Queen Elizabeth Stakes’i kazanmayı başardı.

Bütün hafta boyunca beş Şampiyon safkandan hangisı Royal Ascot'ta koşuyu kazanıcak diye konuştu son 300 de BROOME den liderliği alan ADAYAR son 200 den sonra dışından MISHRIFF'de ataklarına direnerek  jokeyi  W.Buick ile 2.26.58 derecesi ile kazanırken Sahibi Godolphin olması Antrenör C.Appleby ikinci MISHRIFF üçüncü LOVE dördüncü  BROOME beşinci LONE EAGLE. Koşuyu jokeyi W.Buick ile kazanırken sevinci görülmeye değerdi. Koşudan sonra W.Buick atı sevinçle öperken...