Bursa 4. Koşuya Protesto çekildi Protesto Red edildi, tartışmaya açık bir karar

6.Ağustos Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda yapılan 4. Koşu'da son 50'de EL CAMİNO içinden KARA YAŞAR dışından ÇAKIRDAĞLI olması safkan sıkışıp kalması binicisi H.Kaplan atını tutarak aksiyonu bozuldu zaman kaybetti koşuyu beşinci bitirdi protesto çekildi Red edildi. Sıra değişikliği KARA YAŞAR ile olabilirdi bizim fikrimiz budur karari komiserler kurulunda saygımız vardır.

Komiserler Kurulu Kararı

Koşuda 7 numarada kayıtlı EL CAMİNO isimli atın Antrenörü YILMAZ GÜNDOĞDİ, 3 numarada kayıtlı RED TORNADO, 4 numarada kayıtlı ÇAKIRDAĞLI ile 6 numarada kayıtlı KARAYAŞAR isimli atların, atının aksiyonunu son düzlükte bozduğu gerekçesiyle koşuya protesto çekmiştir. Yapılan inceleme sonucunda; Protesto oy birliği ile reddedilmiştir.

Koşuda 6 numarada kayıtlı KARA YAŞAR isimli atın Binicisi BEKİR MERT MIRIK, koşuda start çıkışı yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici BEKİR MERT MIRIK; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 6 numarada kayıtlı KARA YAŞAR isimli atın Binicisi BEKİR MERT MIRIK, koşunun son düzlüğünde ısrarla kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici BEKİR MERT MIRIK; 6132 Sayılı Kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (C) bendi gereğince 7 gün sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 4 numarada kayıtlı ÇAKIRDAĞLI isimli atın Binicisi KAANCAN GÖKÇE, koşuda son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici KAANCAN GÖKÇE; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) ve (B-1) bendlerine göre İhtar ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

Bursa 8. Koşu Şartlı 1 koşuda protesto oldu

6.Ağustos Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda yapılan 8. Koşu'ya protesto edildi Komiser kurulu red etti doğru bir karar bizde katılıyoruz.

Komiserler Kurulu Kararı

Koşuda 3 numarada kayıtlı MAXIMUS BOY isimli atın Antrenörü EMİN TOKÇALAR, 5 numarada kayıtlı WIN MY SON isimli atın, atının aksiyonunu son düzlükte bozduğu gerekçesiyle koşuya protesto çekmiştir. Yapılan inceleme sonucunda; Protesto oy birliği ile reddedilmiştir.

Koşuda 2 numarada kayıtlı GÜNEŞIŞIĞI isimli at, start hakemi emrine girmemiştir. Atını iyi eğitemediğinden Antrenör YILMAZ GÜNDOĞDİ; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) ve (B-1) bendlerine göre İhtar ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 2 numarada kayıtlı GÜNEŞIŞIĞI isimli at, start hakemi emrine girmemiştir. 6132 Sayılı Kanun ve Yönetmeliğin 121/4. maddesi gereği; (15 GÜN) yeterince eğitilinceye kadar koşulardan yasaklanmasına karar verilmiştir.

Koşuda 5 numarada kayıtlı WIN MY SON isimli atın Binicisi OĞUZ EREN, koşuda son düzlüğe çıkarken yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici OĞUZ EREN; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) ve (B-1) bendlerine göre İhtar ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 5 numarada kayıtlı WIN MY SON isimli at start makinesine girişte huysuzluk yaparak startı geciktirmiştir. Atını iyi eğitemediğinden Antrenör MERT BİLDİK; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrasının (A) bendine göre İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.