13 Ağustos Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 1.Koşuya protesto çekildi. ARİFÇO ile Ahmet Çelik AFACAN'ın yanına açılarak son metrelerce burun baş farkıyla AFACAN koşuyu kazanma şansı varken Ahmet Çelik faul yapınca kaybettiği koşuyu burunla tekrar kazandı. Tartışmaya açık bir karar olup bu koşu bize göre % 60 değişmesi gereken bir yarıştır.

Komiserler Kurulu Kararı

3 numaraya kayıtlı olarak koşan BAYPATRON isimli atın antrenörü Haci DEMİR’ in kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 2 numaralı atın jokeyinin kendi atını engellediğinden neticeyi protesto ettiği bildirilmiştir. Yapılan protesto kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun reddine karar verilmiştir.

1 numaraya kayıtlı olarak koşan AFACAN isimli atın jokeyi Özcan YILDIRIM, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış olup, sözlü uyarı almıştır.

2 numaraya kayıtlı olarak koşan ARİFÇO isimli atın jokeyi Ahmet ÇELİK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

 

3 numaraya kayıtlı olarak koşan BAYPATRON isimli atın jokeyi Akın SÖZEN, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.