Diyarbakır Hipodromu’nda gece yarışlarının açılışı muhteşem oldu

Türkiye’nin gece yarışları düzenlenen 7. hipodromu Diyarbakır Hipodromu oldu. Tümü gece olmak üzere 25 yarış gününden oluşacak yeni sezon, 1 Eylül Çarşamba akşamı yapılan coşkulu açılış töreniyle başladı.

Saat 18.00’de gerçekleştirilen törene Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili ve eski Tarım ve Orman Bakanı Mehmet Mehdi Eker, TJK Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Yüksek Komiserler Kurulu Genel Koordinatörü Murat Birol Kayim, YKK Danışmanı Mustafa Özdemir, Genel Müdür Tuncel Aydın ve Genel Müdür Yardımcıları, Diyarbakır il protokolü, camiamız mensupları, medya temsilcileri ve yarışseverler katılım gösterdi.

TJK Başkanı Serdal Adalı’nın yaptığı açılış konuşması

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili ve eski Tarım ve Orman Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in yaptığı konuşması

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun konuşması

TJK Genel Sekreteri Ahmet Özbelge’nin konuşması

Yarış sezonunun ilk koşusunu Tekinalpim kazandı

25 yarış gününü kapsayacak Diyarbakır Sonbahar - Kış Yarış sezonunun ilk koşusunu Selçuk Yontürk’ün sahibi olduğu, Mahir Tekinalp tarafından yetiştirilen Tekinalpim (Berksoy - Şenbahar / Caş) jokeyi Mehmet Ali Aktürk ile kazandı.

Koşu sonrası padok alanında yapılan törende, Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Genel Sekreteri Fatih Çiftçi koşuyu kazanan atın sahibi adına Şafak Yontürk’e plaket verdi.

Törende ayrıca, Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik jokey Mehmet Ali Aktürk’e kamçı, Muhasip Üyesi Harika Nisa Ünlü safkanın antrenörü Muhammed Karalı’ya kronometre takdim ederken, Derneğin Diyarbakır Şubesi Başkanı Cehdi Advan da kazanan atın blanketini taktı.

Ödül törenine Yüksek Komiserler Kurulu Genel Koordinatörü Murat Birol Kayim ve YKK Danışmanı Mustafa Özdemir ile davetliler de katıldı.