FAST AND FURIOUS'in ilk yarışında Maiden'dan çıkmasını bekliyoruz

11 Eylül Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu’nda 1300 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 4.Koşusu olan Şartlı-1 mücadeleye 9 tay katılım gösterdi. Son virajı 7.durumda dönen (3) FAST AND FURIOUS, son 200’de altıncı durumda olmasına rağmen yapmış olduğu müthiş sprinti ile koşuyu 1,20,04’lük derecesi ile 4.bitirirken, o gelişi ile 5 metre daha olsa yarışı 3.bitirebilirdi. Fotoya 1., 2.ve 3.olan taylardan daha canlı girmesi ile koşacağı bir sonraki Maiden yarışında ihmal edilmeyecek isim olduğu görüldü.

DİLBER FIRTINASI'na ilk yarışında dikkat diyoruz

11 Eylül Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 12 tay katılım gösterdi. Startla birlikte koşunun liderliğini (3) DİLBER FIRTINASI alıp yarışın her yerinde 1,5 boyluk farkını koruyarak son virajı da 1 boy önde lider dönen tay, almış olduğu bu avantajını fotoya kadar koruyarak 1,21,47'lik derecesi ile kazanma başarısını gösterdi. Yarış hayatının 10.koşusunda kazanırken, İstanbul, Bursa ve İzmir pistlerinde koşmuş olup koşacağı bir sonraki yarışında da ihmal edilmeyecek güçte bir isim olduğu görülmüştür.

SAHİPHAN, ilk Maiden Koşusu'nu kazanır

11 Eylül Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 5.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. (5) SAHİPHAN, bekleme yarışı yaparak son virajı iç kulvara yakın orta kulvardan 4.durumda dönen tay, pistte biraz gezinmesine rağmen orta kulvardan yapmış olduğu güzel sprinti ile yarışı 3.bitirirken, 1,21,13’lük derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan DİLBER FIRTINASI’nın 1,21,47’lik ve YÜREKLİ ÇOCUK’un 1,21,19’luk derecelerinden daha iyi bir derece yaparak fotoya birinci ve ikinci olan taylardan canlı ve diri girdi. Koştuğu ilk üç yarışında çim pistte en iyi derecesi beşinci olurken, ilk iki yarışında dilbağı ile koşup bir yarış evvel kapalı gözlük ve dilbağı ile koşması bu kez dilbağı ile çıkartılıp sadece kapalı gözlük takısı ile koşması ile SAHİPHAN, koşacağı bir sonraki Maiden yarışında ihmal edilmeyecek güçte bir isim olduğu görülmüştür.

YÜREKLİ ÇOCUK'un Handikap ve Şartlı Koşuların'da ihmal etmeyin

11 Eylül Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1200 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 8.Koşusu olan Maiden mücadeleye 11 tay katılım gösterdi. (6) YÜREKLİ ÇOCUK, son virajı el oynatmadan kolay bir şekilde 4.durumda giren tay, son 300’de ön tarafa gelip son 250’den sonra binicisi teşviklere başladığı anda liderliği alıp her geçen metre de farkı açarak 1,21,19’luk derecesi ve aprantisi Mertcan Akın ile 5 boy önde kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,53,04 oldu. Aynı gün diğer Maiden’i kazanan DİLBER FIRTINASI’nın 1,21,47’lik derecesinden daha iyi bir derece yaptı. Hayatında dört kez start alan tay, ilk yarışında Kocaeli’de dördüncü, ikinci yarışında İzmir kum pistinde dördüncü, bir evvelki yarışında 1300 çim pistte ikinci bu kez 1200 çim pistte kazanan tay, fotoya canlı girmesi ile koşacağı bir sonraki yarışında üst grupta start alacak olmasına rağmen ihmal edilmeyecek güçte bir isim olduğu görülmüştür.