Günün Yıldızı KÜÇÜK ANAFARTA oldu, bu formuyla takip etmeye devam edin

13 Eylül Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1400 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 4.Koşusu olan Maiden mücadeleye 10 tay katılım gösterdi. Son virajı bariyer bariyer dibinden (1) KIRAT BEY el oynatmadan kolay bir şekilde 4.durumda döndü. (10) KÜÇÜK ANAFARTA, son virajı biraz savrularak orta kulvardan beşinci durumda dönmesine rağmen son 400’den sonra (1) KIRAT BEY liderliği alarak farkı da son 300’den sonra bir anda 3 boya çıkartması orta kulvardan kuvvetli gelen (10) KÜÇÜK ANAFARTA ile son 200’de arasında 6 boy fark olmasına rağmen yapmış olduğu müthiş sprintiyle fotoda içindeki (1) KIRAT BEY’e baş farkıyla hakim olarak jokeyi Mertcan Çelik’le kazanma başarısını gösterirken, 1,40,75’lik derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan KURŞUN BABA’nın 1,41,01 ve KAFA KIRAN’ın 1,41,13’lük derecelerinden daha iyi bir derece yaparken son 800: 0,59,40 oldu. Start aldığı Bursa ve Kocaeli pistindeki ilk dört yarışında tabela yapamayan tay, aksesuar değişikliği yapmadan bir yarış evvel bu pist ve mesafede 1,44,15 ile altıncı olup bu kez aynı pist ve mesafede 1,40,75 ile kazanırken yaklaşık 3,5 saniye daha iyi bir derece yaparak bu formu ile koşacağı bir sonraki yarışında ihmal edilmeyecek isim olduğu görüldü.

KURŞUN BABA İlk Maiden Koşusu'nu kazanır

13 Eylül Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1400 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 9.Koşusu olan Maiden mücadeleye 10 tay katılım gösterdi. Son virajı (8) TURHAN BEYİ, iç kulvara yakın orta kulvardan dördüncü durumda dönen tay, son 400’de orta kulvara açılacağı anda dışından gelen (4) KURŞUN BABA buna izin vermeyerek binicisi atını tutarak önce orta kulvara sonra iç kulvara doğru gitmesi zaman kaybetmesine neden olup son 200’den sonra dışından gelen (4) KURŞUN BABA ile birincilik mücadelesine başlayarak yarım boy farkla koşuyu 1,41,09’luk derecesi ile koşuyu 2.bitirirken, aynı gün diğer Maiden’i kazanan KAFAKIRAN’ın 1,41,13’lük derecesinden daha iyi bir derece yapması ve fotoya canlı girişi ile bugün için son 400’de (4) KURŞUN BABA tayın dışına çıkmasına izin verseydi o gelişi ile koşuyu kazanabilirdi. Kazanan tay kadar başarılı oldu. Hayatının ilk yarışını güzel bir derece ile 2.bitirirken, edindiği koşu tecrübesi ile koşacağı bir sonraki Maiden yarışında kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görüldü.

KAFAKIRAN'ı bir üst grupta bile ihmal etmeyin

13 Eylül Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda 1400 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 10 tay katılım gösterdi. (3) KAFAKIRAN, son viraja kolay tempoda bariyer dibinden kolay bir şekilde beşinci durumda dönen tay, bariyer dibinde atların olmasından dolayı orta kulvara açılarak dört atın dışından bir anda gelerek güzel sprintiyle binicisi tayın bariyer dibine giderek içindeki atların üstüne yatmasın binicisi ceza almamak için atını tutarak içindeki rakiplerine hakim olduktan sonra tayı bariyer dibine alarak yaptığı güzel sprintiyle rakiplerine hakim olup 5,5 boy önde Onur Yıldız ve 1,41,13’lük derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,59,40 oldu. Yarış koştukça daha iyi duruma gelip koşacağı ilk yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

FRANCIS HORSE ilk yarışında hangi grupta koşarsa koşsun bu formuyla yine kazanır

13 Eylül Pazartesi günü Elazığ Hipodromu’nda 1500 metre kum pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden mücadeleye 8 tay katılım gösterdi. (2) FRANCIS HORSE, startla birlikte liderliği alıp son 600’e kadar 1 boy önde kolay bir şekilde gelen tay, son viraj dönüldükten sonra farkı 3 boya daha sonra 14 boya çıkartarak jokeyi Galip Kılıç’la 1,38,75’lik derecesi ile kazanma başarısını gösterip aynı gün diğer Maiden’i kazanan KEREM KHAN’ın 1,39,42’lik derecesinden daha iyi bir derece yaparken son 800: 0,54,12 oldu. Hayatının ilk yarışını Elazığ pistinde koşuyu 3.bitiren tay bu kez kazanırke koşacağı bir sonraki yarışında güzel form durumu ile kesinlikle ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.

KEREM KHAN kazanması ile artık üstüne koyarak koşacak işaretlerini verdi

13 Eylül Pazartesi günü Elazığ Hipodromu’nda 1500 metre kum pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 5.Koşusu olan Maiden mücadeleye 8 tay katılım gösterdi. (2) KEREM KHAN, startla birlikte liderliğini alıp son virajı 3 boy önde lider dönen tay, pisti ortalıyarak farkı 4 boya çıkartarak jokeyi Ersin Kılık ile 1,39,42’lik derece yaparak kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,55,60 oldu. Start aldığı Ankara’daki ilk dört yarışında en iyi derecesi sadece çim pistte beşinci olması Elazığ pistinde start aldığı yarışı 5.bitiren (2) KEREM HAN, bu kez 1500 metrede kazanırken mesafe ayırt etmeden koşacağı ilk yarışında ihmal edilmeyecek bir isim olduğu görülmüştür.