Kocaeli Kartepe Hipodrom'unda koşuya protesto çekildi Komiserler Kurulu reddetti jokeyler ceza aldı

  KOMİSERLER KURULU KARARLARI 6.KOŞU  

3 numaraya kayıtlı LUCKY JUSTEN isimli atın antrenörü Serdar Seren GÖRGÜ Kurulumuza vermiş oldukları dilekçelerde 6 numaralı atın jokeyinin kendi atlarını engellediğinden neticeyi protesto ettiği bildirilmiş, koşu kurulumuzca incelenmiş olup protestonun reddine karar verilmiştir.

5 numarada kayıtlı LAST CONQUEROR isimli atın binicisi Mehmet KAYA start çıkışı sonrası usulsüz kulvar değiştirip yarış usul ve esaslarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bendleri uyarınca ihtar ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır. 

5 numaraya kayıtlı LAST CONQUEROR isimli atın binicisi Mehmet KAYA son düzlükte usulsüz kulvar değiştirip yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (b-1) , (c) ve (ç) bendleri uyarınca 5 (beş ) gün süre ile Tribün ve eklentileri dışında, yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten ve/ veya sanat icrasından men 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

6 numarada kayıtlı LION EMPIRE isimli atın binicisi Ayhan KURŞUN start çıkışı usulsüz kulvar değiştirip yarış usul ve esaslarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmış ve Kurulumuzca savunması yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası  (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.