TJK Aygırı EPAULETTE Türkiye’ye geldi 

 

2022 aşım sezonundan itibaren yetiştiricilerimize hizmet vermek üzere, Türkiye Jokey Kulübü tarafından satın alınan EPAULETTE, 24 Ekim Pazar sabahı İstanbul Havalimanı’na iniş yaptı.

Sheikh Maktoum’un sahibi olduğu Darley Harasından satın alınan 2 Grup 1 koşu galibi EPAULETTE 2022 yılında ülkemizde aşımlara başlayacak.

EPAULETTE (Commands – Accessories / Singspiel)

2009 yılında doğan Epaulette’in babası; birçok yavrusu G1 koşu galibi olan Commands, annesi ise Singspiel’in start almamış kızı Accessories’dir.

2011 yılında kariyerine Avustralya’da başlayan Epaulette, 2 yaşlılığında Listed statüsündeki Black Opal Stakes’i kazanırken, G2 Todman Stakes’ten ikinci olarak ayrılmıştır. 3 yaşlılığında çok önemli koşularda zafere ulaşan Epaulette’in kazandığı önemli koşular arasında G1 Golden Rose Stakes, G1 Doomben 10000 ve G3 Prelude Stakes gibi yarışlar bulunmaktadır. Yarış hayatı boyunca 14 kez start alan Epaulette, 5 birincilik, 2 ikincilik, 2 de üçüncülük ile kariyerini noktalamıştır.

2014 yılında İrlanda’da mekik aygır olarak aşımlara başlayan ve aynı yıldan itibaren Avustralya’da bulunan Darley Harası’nda aşım yapan Epaulette’in, bugüne kadar koşan 515 temsilcisinin 285’i yarış kazanmayı başarırken, kariyer kazançları 24 milyon dolara yaklaşmıştır.

Bugüne kadar 16 Stakes galibi temsilcisi bulunan Epaulette’in dünya genelindeki en başarılı temsilcileri arasında; Güney Afrika’da 2018 yılında G1 Premier Champion Stakes, G1 Cape Guineas ve 2019 yılında G1 Horse Chestnut Stakes’i kazanma başarısı gösteren Soqrat ile 2020 yılı G1 Del Mar Oaks galibi Red Lark başta olmak üzere, G2 koşu galibi Paradee, G3 koşu birincileri She Shao Fly, Lapulced’acqua, Military Zone, Meryl, Khulaasa, Aryaaf, Stela Star, Super Wealthy ile Amazing Beats, Amica Nostra, Kordia, Rock Dove ve Insignia Of Rank gibi isimler bulunmaktadır.