19 Kasım Cuma günü İzmir Şiriyer Hipodromu'nda 1600 metre kum piste yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait 1. Koşu olan Şartlı-3 yarışa 8 tay katılım gösterdi. Start içinde son starta giren GOLDEN RAKS şahlandı safkan net gözüküyor şahlandığı start hakemi startı verdi çok aramışlarmı bu kişiyi start hakemi yapmak için acaba. Son vırajı içte RÜZGAR KAAN dışında FOUR STROKE başa baş orta kulvardan döndüler temas etmeden dışındaki  FOUR STROKE dış kulvara doğru götürmesi yarım boy farkla koşuyu kazandı sıralamayı değiştirecek bir faul olmayıp İzmir komiserler kurulu kararı doğrudur.

Komiserler Kurulu Kararı

3 numarada kayıtlı FOUR STROKE isimli atın antrenörü 5 numarada kayıtlı RÜZGAR KAAN isimli atın binicisinin kendi atını engellendiği gerekçesiyle protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan inceleme sonucunda protestonun reddine karar verilmiştir

1 numarada kayıtlı TYCOON isimli atın binicisi İlker SOYAD son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden sözlü olarak uyarılmıştır. 2 numarada kayıtlı MATRIX isimli atın binicisi Mertcan ÇELİK son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden sözlü olarak uyarılmıştır.

 

5 numarada kayıtlı RÜZGAR KAAN isimli atın binicisi Halil GÜN son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a,b-1) bendi gereği ihtar ve 613 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.