20 Kasım Cumartesi günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda yapılan 7. Koşuda; KENANHAN isimli safkan, koşunun son 50 metresinde içinden gelen ALEVSAÇAN dışında gelen BÜYÜKKALE isimli safkanlar üç safkan mücade içinde olup ilk önce ALEVSAÇAN'ın binicisi Ali Şenbahar, KENANHAN'a faul yapıyor. Daha sonra dışından gelen BÜYÜKKALE'nin binicisi Ercan Çankaya son 50 metrede KENANHAN'a faul yapıyor. KENANHAN iki safkan arasında tost oluyor. Atın Antrönerü Vedat Önder koşuya protesto çekiyor. Komiserler Kurulu Raporu çelişkilerle dolu olup son 400 ile son 50 karışıklıklar dolu olup raporda bu koşuda baştan aşağı saçma yazılmış olup ayrıntılı bir açıklama görülmemekte. Bize göre koşu sıralaması 8.3.1.7.10 yerine 8.1.10.3.7 olması gerekirdi.

Komiserler Kurulu Raporu

7.Koşuda, koşuyu 5. olarak bitiren 10 numaralı KENANHAN isimli atın antrenörü Vedat ÖNDER, koşuyu 1. olarak bitiren 8 numaralı BAYÇİL ve 2. olarak bitiren 3 numaralı BÜYÜKKALE isimli atlara son düzlükte kendi atına faul yaptıkları gerekçesiyle protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan inceleme neticesinde protesto oy birliği ile reddedilmiştir. Ayrıca protestoya neden olan 3 numaralı BÜYÜKKALE isimli atın binicisi Ercan ÇANKAYA son 50 metrede, 8 numaralı BAYÇİL isimli atın binicisi Mert Ali SOLMAZ, son 400 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmelerinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunmaları istenmiştir. Adı geçen biniciler konu ile ilgili savunmalarını yasal sürelerini beklemeden Kurulumuza vermişlerdir. Ancak savunmaları yeterli görülmediğinden binicilerden Ercan ÇANKAYA' ya ihtar ve 613 TL para, Mert Ali SOLMAZ' a ise ihtar cezası verilmiştir.

Ayrıca, 7 numaraya kayıtlı ALEVSAÇAN isimli atın binicisi Ali ŞENBAHAR, son 50 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar ve 613 TL para cezası verilmiştir.

10 numaraya kayıtlı KENANHAN isimli atın binicisi Nizamettin DEMİR, son 400 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Tartı mahallinde bulunamaması nedeniyle savunması alınamamış olup, savunması alındıktan sonra biniciye gerekli cezai işlem uygulanacaktır.