Adana Yeşiloba Hipodromu'nda koşuya protesto çekildi Komiserler Kurulu Reddetti

28 Kasım Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda yapılan 2. Koşuda koşuya protesto çekildi komiserler kurulu red ederek sıra değişikliğine gidilmemesi doğru bir karardır. Binici Mert Ali Solmaz, İsmail Demir Yasal hakkını kullanıcak.

KOMİSERLER KURULU KARARI

2.Koşuda, koşuyu 3. olarak bitiren 1 numaralı AĞAMSIN isimli atın antrenörü Soner KULAK, son 200 metrede kendi atına faul yapıldığı gerekçesiyle koşuya protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan inceleme neticesinde protesto oy birliği ile reddedilmiştir.

Ayrıca protestoya neden olan 8 numaralı BAYÇİL isimli atın binicisi Mert Ali SOLMAZ, son 200 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Binici Mert Ali SOLMAZ konu ile ilgili savunmasını yasal süresi içerisinde vereceğini Kurulumuza beyan etmiştir.

1 numaralı AĞAMSIN isimli atın binicisi İsmail DEMİR, son 200 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar cezası verilmiştir.

2 numaralı YALVAÇHAN isimli atın binicisi Nizamettin DEMİR, son 500 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve İlgili Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar ve 613 TL para cezası verilmiştir.