Türkiye Jokey Kulübü yeni aygırı KLIMT yakında Türkiye’de!

2022 aşım sezonundan itibaren yetiştiricilerimize hizmet vermek üzere, Türkiye Jokey Kulübü tarafından satın alınan bir başarılı aygır daha ülkemize geliyor.

ABD’de bulunan Darby Dan Harası'ndan satın alınan ve ithalat işlemleri sürmekte olan Grup 1 koşu galibi Klimt 2022 yılında Türkiye’de aşımlara başlayacak.

KLIMT

(Quality Road – Inventive / Dixie Union)

2014 yılında doğan Klimt’in babası; kendisi ve birçok yavrusu G1 koşu galibi olan Quality Road, annesi ise Dixie Union’ın 3 koşu kazanmış kızı Inventive’dir.

2016 yılında kariyerine ABD’de başlayan Klimt, 2 yaşlılığında Del Mar’da katıldığı G2 Best Pal  Stakes ve ardından start aldığı G1 Del Mar Futurity’den zaferle ayrılmıştır. Aynı yıl G1 FrontRunner Stakes’te ikincilik elde eden Klimt, 3 yaşlılığında yalnızca 2 kez start alıp G3 Los Alamitos Derby’i ikincilikle tamamlamıştır. Yarış hayatı boyunca 8 kez start alan Klimt, 3 birincilik, 2 ikincilik, 1 de üçüncülük ile kariyerini noktalamıştır.

2018 yılında Darby Dan Harası'nda aşımlara başlayan ve bu yıl ilk jenerasyon temsilcileri pistlerde start alan Klimt’in bugüne kadar koşan 71 temsilcisinin 21’i yarış kazanmayı başarırken, kariyer kazançları ise 1 milyon doları aşmıştır. Klimt’in en başarılı temsilcileri arasında Stakes plasesi bulunan Sea Art, Rumble Strip Ron ve Barone Cesco gibi isimler yer almaktadır.