ŞEKER TURBO, artık ilk Maiden yarışını kazanır

17 Aralık Cuma günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1600 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden 7 tay katılım gösterdi. (5) TUNÇŞAH, son düzlüğe 3.çıkan safkan dış kulvardan yaptığı atakları ile içindeki (4) ŞEKER TURBO ve (2) HATTUŞA’ya son 50’de hakimiyetini hissettirip 1,56,60 ile kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,59,80 oldu. farkı fotoya kadar 3 boya çıkarmasıyla dikkat çekip bundan sonraki yarışında da ihmal edilmemelidir. (4) ŞEKER TURBO, önde yarışı forse eden (2) HATTUŞA’yı kovalayan safkan düzlüğe çıkıldığında orta kulvardan yaptığı atakları ile rakibini son 200’de yakalarken dışından gelen (5) TUNÇŞAH’a fotoya 50 metre kala karşı gelemeyerek koşuyu 2.bitirdi. Formunu bulmaya başladığı görülmesi ile ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir. (2) HATTUŞA, yarışı ön tarafta kabullenerek forse eden safkan kendisini kovalayan (4) ŞEKER TURBO’ya son 200’de yakalanıp dıştan gelen (5) TUNÇŞAH’a da karşı gelemeyerek koşuyu 3.bitirirken bundan sonraki yarışında fazla acele etmeyip sprintini sonlara bırakması halinde daha farklı koşabileceğinin izlenimlerini bırakmıştır.

BABA CERCERİ'ye ilk Maiden Koşusu'nda dikkat diyoruz

17 Aralık Cuma günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1600 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 3.Koşusu olan Maiden 8 tay katılım gösterdi. (6) OĞLUM MUTLU, ilk metrelerden itibaren yarışın liderliğini alarak koşuya tempo veren safkan rakiplerinin ataklarından son düzlüğe çıkıldığında da etkilenmeyip farkı fotoya kadar 8 boya çıkartarak kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,57,52 oldu. 1.56.18’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan TUNÇŞAH’ın 1.56.60’lık derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında da adından söz ettirecek güçte görülmüştür. (7) TEMEL TAŞI, son düzlüğe çıkıldığında iç kulvara girerek ataklarına başlayan safkan öndeki (6) OĞLUM MUTLU’nun farkı açarak 1.liği garantiediği koşuda 2.liği kurtarıp fotoya canlı ve diri girişiyle dikkat çekerken bundan sonraki yarışında takibe alınmalıdır. (2) BABA CERCERİ: önde yarışı forse eden (6) OĞLUM MUTLU’yu kovalayan safkan rakibiyle arasındaki farkı eritemeyip 2.liği de içinden gelen (7) TEMEL TAŞI’na kaptırarak koşuyu 3.bitirirken bundan sonraki yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğunun izlenimlerini bırakmıştır.

AŞAN AŞAN bu formuyla üst gruplarda da kazanabilecek güce sahip görüldü

17 Aralık Cuma günü Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda 1500 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 2.Koşusu olan Maiden 10 tay katılım gösterdi. (3) AŞAN AŞAN, son virajı 5.dönerek bekleme yapan safkan dış kulvardan ataklarına başlayıp etkili sprinti ile gelerek içindeki (7) SERASTRO’ya son 100’de hakimiyetini hissettirip kazanma başarısını gösterirken 1.35.90’lık bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan COLOUR OF NATURE’un 1.37.13’lük derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışı için de oldukça ümit vermiştir. (7) SERASTRO, 65 gün aradan sonra start aldığı yarışını ön gruba yakın takip ederek temposunu son viraj dönüldüğünde yükseltip orta kulvardan yaptığı ataklarıyla 1.lik mücadelesi veren safkan dışından gelen (3) AŞAN AŞAN’a karşı gelemeyip koşuyu 2.tamamlarken 1.36.43’lük derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan COLOUR OF NATURE’un 1.37.13’lük derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında çok daha farklı koşabileceğini belli etmiştir.

GÖKBEY, ilk Maiden yarışında ihmal edilmemeli

17 Aralık Cuma günü Kocaeli Kartepe Hipodromu’nda 1500 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 4.Koşusu olan Maiden 10 tay katılım gösterdi. (3) COLOURS OF NATURE, 91 gün aradan sonra start aldığı yarışında bekleme yapan safkan dış kulvardan özellikle on 100’de etkili sprinti ile gelip içindeki UPDATE’e son anda hakimiyetini hissettirerek kazanma başarısını gösterirken bundan sonraki yarışında da ihmal edilmemelidir. (10) UPDATE: 87 gün aradan sonra start aldığı yarışında temposunu son viraj dönüldüğünde yükselterek orta kulvardan ataklarına başlayan safkan koşuya son 300’de hakimiyetini hissettirirken dışından gelen (3) COLOURS OF NATURE’e fotoya yakın boyun farkıyla geçilerek koşudan 2.ayrıldı. Bundan sonraki yarışında çok daha farklı koşabilecek güçte bir isim olup mutlaka değerlendirilmelidir. (5) GÖKBEY, yarışa adapte olmakta gecikerek bekleme yapan safkan son düzlüğe çıkıldığında dış kulvarları biraz fazla dolaşarak rakiplerinden daha çok yol kat ederken yaptığı atakları bugün için ancak 3.olmasına yetti. İlk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olup ihmal edilmemelidir.

KEKEM, bu form durumu ile ilk yarışında söz sahibi olur

16 Aralık Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1200 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 6.Koşusu olan Maiden 10 tay katılım gösterdi. (3) KEKEM, Son virajı 4.dönen safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla rakiplerine son 100’de hakimiyetini hissettirip aprantisi Görkem Özçelik ile 1,5 boy önde kazanma başarısını gösterirken 1.29.66’lık bitiriş derecesiyle bundan sonraki yarışında da adından söz ettirecek güçte bir isim olduğunu göstermiştir. (6) MAYBE MOR, iç kulvara girerek son 300’den itibaren ataklarına başlayan safkan dışından gelen (3) KEKEM’e son 100’de karşı gelemese de 2.liği fazla zorlanmadan kurtarırken formunu bulmaya başladığı görülmesi ve 1.29.88’lik derecesiyle bir sonraki Maiden yarışında ihmale gelmeyeceğini belli etti. (1) ÇERKEZ BEY, ilk metrelerden itibaren numarayı alarak koşuyu forse eden safkan rakiplerine son 200’de yakalanıp bu metreler geçildiğinde karşı gelemeyerek koşudan 4.ayrılırken bundan sonraki yarışında fazla acele etmediği taktirde ihmal edilmeyecek güçte olduğunu gösterdi.

GALVESTON, bir sonraki Maiden yarışında sprint mesafesini kısaltması halinde farklı koşabilecek güçteydi

16 Aralık Perşembe günü Şanlıurfa Hipodromu’nda 1300 metre kum pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 1.Koşusu olan Maiden 7 tay katılım gösterdi. (1) COSMIC GOLD, yarışın liderliğini son viraj dönüldüğünde iç kulvardan yaptığı atakları ile ele geçiren safkan rakipleriyle arasındaki farkı fotoya kadar 3 boya çıkartıp 1,29,07 ile 3 boy farkla aprantisi Sadık Altay'la kazanma başarısını gösterirken, son 800: 0,55,60 oldu. Güzel form durumu ile bir üst grupta da ihmal edilmeyecek güçte bir isim olduğu görüldü. (2) FREEDOW WARRIOR, yarışı ilk metrelerden itibaren ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan içinden gelen (1) COSMIC GOLD’a son düzlüğe çıkıldığında geçilse de fotoya kadar mücadeleden tam kopmayıp 1,29,74'lük derecesi ile 2.liği kurtarırken, ilk kez kapalı gözlük aksesuarı takılıp taya yararlı geldiği görülerek bir sonraki Maiden yarışına yeşil ışık yakmıştır. (3) GALVESTON, yarışa adapte olmakta gecikerek bekleme yapan safkan dış kulvardan özellikle son 100’de kuvvetli atakları ile gelip koşuyu 3.tamamlarken bundan sonraki yarışında sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğunun izlenimlerini vermiştir.

GICI, yarış koşup tecrübe kazanırken ilk Maiden yarışında ihmal edilmemeli

16 Aralık Perşembe günü Şanlıurfa Hipodromu’nda 1300 metre kum pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 6.Koşusu olan Maiden 6 tay katılım gösterdi. (7) MONEY FOR NOTHING, 107 gün aradan sonra start aldığı yarışında temposunu son viraj dönüldüğünde yükselten safkan dış kulvardan yaptığı atakları ile rakiplerine son 200’de hakim olup farkı fotoya kadar sürekli açıp fazla zorlanmadan kazanma başarısını gösterirken 1.28.92’lik bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan COSMIC GOLD’un 1.29.07’lik derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında da dikkat diyoruz. (5) KUMAN, bekleme yarışı yaparak son düzlüğe ön grubun biraz gerisinde çıkan safkan dış kulvardan özellikle son 100’de etkili atakları ile gelip koşuyu 2.tamamlarken fotoya canlı ve diri girişiyle dikkat çekti. Formunu bulmaya başladığı görülüp ilk yarışında ihmal edilmemelidir. (3) GICI, ilk defa start aldığı yarışını ön tarafta kabullenen safkan son 200’e kadar mücadeleden kopmayıp bu metreler geçildiğinde rakiplerinin ataklarına karşı gelemeyerek koşuyu 3.tamamlarken bundan sonraki yarışında daha farklı koşabilecek güçte olduğunu göstermiştir. (1) BELLE COCO, 58 gün aradan sonra start aldığı yarışında ilk metrelerden itibaren ön grupta giden safkan son 200’den itibaren rakiplerinin ataklarına karşı gelemeyip düşmeye başlayan temposu ile koşuyu 4.bitirirken bundan sonraki yarışında daha farklı koşabileceğinin izlenimlerini bırakmıştır.