Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi, At Sahibi, yetiştirici ve Türk Sanat Müziğinin erkek sanatçılarından Faruk Tınaz vefat etmiştir.  Merhuma Allah’tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere yakınlarına ve atçılık camiamıza başsağlığı dileriz.

Merhum için 24 Aralık Cuma günü saat 11.00'de İstanbul Veliefendi Hipodromu Şeref Tribünü önünde tören düzenlenecek olup, cenazesi 25 Aralık Cumartesi günü Adana'da bulunan Kabasakal Camii'nde kılınacak öğle namazına müteakip Kabasakal Mezarlığı'na defnedilecektir.

 FARUK TINAZ 

1956 yılında Adana’da doğan Faruk Tınaz, lise eğitimini Adana'da tamamladı. 1979 yılında profesyonel ses sanatçısı olarak sanat hayatına başladı. Yurt içi ve yurt dışında birçok başarılı konser veren Tınaz, Türkiye'de üç kez “Yılın Sanatçısı” seçildi. Grup Tekstil ve Zafer Konfeksiyon isimli şirketlerinde eşiyle birlikte kendi markaları olan C-NG ve FARCI ile ihracat yaptı. 1993 yılında at sahibi oldu ve uzun yıllar Çerkezköy’deki harasında yetiştiricilik faaliyetlerinde bulundu. 2005 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Faruk Tınaz, çeşitli dönemlerde Yönetim Kurullarında görev aldı.