FOREVER JUSTEN'a üst gruptaki ilk yarışında dikkat diyoruz

23 Aralık Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1400 metre kum pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 2.Koşusu olan Maiden 12 tay katılım gösterdi. (4) FOREVER JUSTEN, yarışın liderliğini ilk metrelerden itibaren ele geçirerek koşuya tempo veren safkan son viraj dönüldüğünde dışından gelen (1) ZIMA BLUE’nun tüm ataklarına fotoya kadar başarılı bir şekilde karşılık verip beyaz bayrak ayna yaparak kazanma başarısını gösterirken 1.32.76’lık bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan NURAN HANIM’ın 1.32.90’lık derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında da kesinlikle ihmale gelmeyecek güçte görülmüştür. (1) ZIMA BLUE, son viraj dönüldüğünde öndeki (4) FOREVER JUSTEN’ın dışından ataklarına başlayıp rakibini yakalamaya çalışan safkan tüm çabalarına rağmen bunu başaramayıp koşuyu 2.tamamlarken güzel formu ile ilk yarışında dikkat diyoruz. (7) GADEMBU, şarışa adapte olmakta geciken safkan son 400’den itibaren iç kulvara girerek ataklarına başlayıp fotoya canlı ve diri girişiyle koşuyu 3.tamamlarken bundan sonraki yarışında sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğunu belli etmiştir.

JAMMY JUSTEN, ilk Maiden yarışını kazanacak güçte görüldü

23 Aralık Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda 1400 metre kum pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarına ait günün 6.Koşusu olan Maiden 11 tay katılım gösterdi. (9) NURAN HANIM, son düzlüğe 5.çıkarak bekleme yarışı yapan safkan dış kulvardan ataklarına başlayıp içindeki (7) MENAS’ı son 200 geçildiğinde yakalayıp verdiği 1.lik mücadelesinden rakibine fotoya yakın hakimiyetini hissettirerek 1,32,90 ile kazanma başarısını gösterirken bundan sonraki yarışında da ihmale gelmeyecek güçte bir isim olduğu görülmüştür. (7) MENAS, ilk metrelerden itibaren yarışı ön gruba yakın takip ederek viraj dönüldüğünde orta kulvardan yaptığı atakları ile koşuya son 300’de hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen (9) NURAN HANIM’a son 100’de yakalanıp karşı gelemeyerek koşuyu 2.bitirirken formunu bulmaya başladığı görülmesi ile ilk yarışında takibe alınmalıdır. (3) JAMMY JUSTEN, yarışa adapte olmakta gecikerek bekleme yapan safkan dış kulvardan özellikle son 100’de kuvvetli sprinti ile gelip koşuyu 3.tamamlarken o gelişiyle 50 metre daha olsa farklı sonuç alabilirdi. Bundan sonraki yarışında sprint mesafesini kısaltması halinde çok daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu görülüp ihmal edilmemelidir.

ALEVKIRAN, artık bir sonraki Maiden yarışını kazanır

23 Aralık Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 1400 metre sentetik pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 3.Koşusu olan Maiden Koşusu'na 13 tay katılım gösterdi. (10) ZAFER RÜZGARI, son virajı 7.dönerek bekleme yarışı yapan safkan dış kulvardan ataklarına başlayıp son 200’den itibaren en dışa açılarak zaman kaybetmesine rağmen kuvvetli sprinti ile gelip rakiplerine son anda hakim olarak kazanma başarısını gösterirken 1.35.55’lik derecesi aynı gün  diğer Maiden’i kazanan KUYMAK’ın 1.36.11’lik derecesinden daha iyi olmasıyla bundan sonraki yarışında da kesinlikle ihmale gelmeyecek güçte görülmüştür. (4) CESURBUĞRA, iç kulvara girerek bariyer dibinden son 300’den itibaren ataklarına başlayan safkan (1) ALEVKIRAN’a fotoya yakın hakim olduğu anda en dıştan gelen (10) ZAFER RÜZGARI’na karşı gelemeyerek koşudan 2.ayrılırken formunu bulmaya başladığı görülmesi ile takibe alınmalıdır. (1) ALEVKIRAN, temposunu son düzlüğe çıkıldığında yükselterek orta kulvardan yaptığı atakladıyla koşuya 300’de hakimiyetini hissettiren safkan içinden gelen (4) CESURBUĞRA ve dışındaki (10) ZAFER RÜZGARI’na karşı gelemeyerek koşuyu 3.bitirirken bundan sonraki yarışında kesinlikle ihmale gelmeyecek güçte görülmüştür.

ALACAATLI yarış koştukça formunun üzerine koyuyor ilk Maiden yarışını güle oynaya kazanır

23 Aralık Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 1400 metre sentetik pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarına ait günün 6.Koşusu olan Maiden Koşusu'na 13 tay katılım gösterdi. (13) KUYMAK, bekleme yarışı yaparak son düzlüğe 9.çıkan safkan dış kulvardan ataklarına başlayıp binicisinin teşviklerine cevap vererek gelip içindeki rakiplerine son 200’de hakimiyetini hissettirip kazanma başarısını gösterirken bundan sonraki yarışında da adından söz ettirecek güçte bir isim olduğunu belli etmiştir. (2) ALACAATLI: Önde yarışı forse eden (10) ÇÜNGÜŞ GÜZELİ’nin hemen gerisinde koşuyu takip eden safkan temposunu son 400’den itibaren yükselterek rakibini bu metreler geçildiğinde yakalarken dış kulvardan gelen (13) KUYMAK’a son 200’de karşı gelemese de fotoya yakın tekrar tazeleyerek 1 boy gerisinde koşuyu 2.tamamlarken bu formuyla Maiden’dan çıkmasının yakın olduğunu belli etmiştir. (10) ÇÜNGÜŞ GÜZELİ, startla birlikte numarayı ele geçirerek yarışı forse eden safkan son 200’de rakiplerine yakalansa da fotoya kadar mücadeleden tam kopmayıp yakın aralarla koşuyu 4.bitirirken dikkat çekti. Kazanan rakibiyle arasında sadece 35 saliselik bir fark olmasıyla ilk yarışında takibe alınız.