Bir jokey bilerek meslektaşının kulvarına girerek attan düşmesini nasıl ister?

3 Ocak Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda yapılan 2. Koşuda  1. startan çıkan EGEMERT binicisi E. Kadirler  kendi kulvarında gitmesi 4. startan çıkan HINBO binicisi S.Tırpan ilk 100 metrede kendi kulvarında giden EGEMERT kulvarına bir anda yan dönüp bakarak girmesi EGEMERT binicisi E. Kadirler atın üstünden düştü bir sağlık problemi olmadığı bir sonraki yarışında  TEYRA BAZ'a bindi. Bir Jokey meslektaşına nasıl yapıyor anlamış değiliz.

KOMİSERLER KURULU KARARI 

Koşuda 1 numarada kayıtlı FINAL DRIVE isimli atın Binicisi YUNUS EMRE YÜKSEL, koşuda son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici YUNUS EMRE YÜKSEL; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (A) Bendi gereğince İhtar cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 4 numarada kayıtlı HINBO isimli atın Binicisi SERCAN TIRPAN, koşuda starttan çıktıktan sonra yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici SERCAN TIRPAN; ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmıştır. Kendi isteği üzerine savunmasını yapmak üzere 7 gün süre verilmiştir.

 Koşuda 5 numarada kayıtlı EGEMERT isimli at, koşuda binicisini düşürmüştür.