DUYURU

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaklaşık iki yılı aşkın süredir devam eden Covid-19 salgınında, omikron varyantının ortaya çıkması ile birlikte vaka sayıları yeniden hızlı bir şekilde artmaya başlamıştır.

İlk günden beri toplum sağlığının en üst seviyede korunabilmesi amacıyla aldığımız tedbirler çerçevesinde 1 Eylül 2021 tarihinden başlayarak yarışseverlerin Hipodromlara girişi/kabulü ile ilgili şartlar sosyal medya hesaplarımızda ilan edilmişti.

Ancak gelinen noktada omikron varyantının vaka sayılarını hızlı bir şekilde artırması hususu da dikkate alınarak, 1 Eylül 2021 tarihinde ilan edilen yarışseverlerin hipodromlarımıza girişi/kabulü şartlarının güncellenmesine ihtiyaç duyulmuştur.

Dolayısı ile 01 Şubat 2022 tarihinden başlayarak yarışseverlerin Hipodromlara girişi/kabulü aşağıdaki şartlar çerçevesinde olacaktır.

1) Covid-19 geçirmiş ve izolasyon sürecini tamamlamış olan kişiler, izolasyon sürecini tamamladığı tarihten itibaren 180 gün süre ile Hipodromlara girebilecektir. 180 günü dolduranlar ise, T.C. Sağlık Bakanlığının belirlediği aşı takvimine göre sıradaki aşısını yaptırmaları kaydıyla hipodromlara girebilecektir.

2) En az iki Covid-19 aşısı bulunup üçüncü aşı için T.C. Sağlık Bakanlığının belirlediği süreyi bekleyenler, ikinci aşının yapıldığı tarihten itibaren 180 gün süre ile Hipodromlara girebilecektir.

3) İlk iki maddede belirtilen kapsamın dışında kalanlar kişiler ise, hipodroma giriş gününden 48 saat önce PCR testi yaptırmaları ve test sonuçlarının E- Nabız uygulaması ile HES (Hayat Eve Sığar) uygulaması üzerinde “risksiz” gözükmesi koşulu ile hipodromlara girebileceklerdir.

4) Hipodromlarda yer alan Protokol ve Basın Tribünlerine giriş koşulları, Personel ve Hipodroma giriş yapan diğer meslek grupları da yukarıda belirtilen yarışsever giriş koşulları ile aynı olacaktır.

Tüm ilgililere ilanen duyurulur.

 

Türkiye Jokey Kulübü