Mehmet Akar Koşusu'nu beyaz bayrak ayna yaparak BRAVE GLADIATOR kazandı

5 Ocak Çarşamba günü İstanbul Veliefedi Hipodromu'nda yapılan Mehmet Akar Koşusu'nda bu kazanın olduğu 2 Temmuz 1987 yılında ben İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda trübünde safkanların idmanlarını takip ediyordum geç vakit bir safkan'ın tersten üstünde binicisi ile birlikte süratli bir şekilde ahırlar bölgesinde gitti Mehmet Akar zama demirinden ayağını çıkaramıyarak ve kasksız idman yapmasından dolayı bir kaza sonucu vefat etti. Dedesi Antrenör Mehmet Elçi  Mehmet Akar'ı çok sevmesi günlerce ağlayarak acısını içinden hiç atamıyarak oda kısa bir süre sonra vefat etti. Mehmet Akar Koşusu'nu beyaz bayrak ayna yaparak BRAVE GLADIATOR Jokeyi Hişman Çizik ile 2.10.71 kazandı son 800:48.85 en iyi üçünçü derecesini BRAVE GLADIATOR yaptı. Sentetik pistte 4 kez start alıp ilk kez kazandı toplamda 30 kez start alıp 6 kez kazandı. Hayatında ilk kez KV koşu kazandı. BRAVE GLADIATOR  kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz.

Genç yaşta aramızdan ayrılan merhum jokey Mehmet Akar anısına düzenlenen mücadele, 5 Ocak Çarşamba akşamı İstanbul Veliefendi Hipodromunda gerçekleşti.

Sentetik pistte 2100 metre mesafede yapılan koşuyu, Hakan Saner’e ait 4 yaşındaki al at Brave Gladiator (Bosporus - Brave Soul / Luxor) jokeyi Hışman Çizik ile kazanmayı başardı. Nurhan Bakır antrenesindeki safkan, son galibiyetini Ankara çimindeki Handikap-22 koşuda elde etmişti.

4+ yaşlı 8 İngiliz atının start aldığı yarışı (KV-6) Trevi Fountain (Offlee Wild - Kansas / Kahyası) ikinci, Charlatan (Race Day - Chaposa Strike / English Channel) üçüncü, Litecoin (Victory Gallop - Flashys Song / Songandaprayer) dördüncü, Doğa Kanunu (Pleasantly Perfect - Waimaria / High Chaparral) da beşinci sırada tamamladı.

Brave Gladiator’un 2.10.71’lik dereceyle kazandığı koşuda farklar 1/2 Boy - 1/2 Boy - 2,5 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen ödül töreninde, kazanan safkanın sahibine vekaleten Yılmaz Bakır’a kupasını, Mehmet Emin Akar takdim etti.

Şeref Tribününde gerçekleştirilen törene Yönetim Kurulu Üyemiz Can N. Güven, İstanbul Hipodrom Müdürü Volkan Yıldız ve davetliler de katıldı.