Antalya Vali Koşusu'nda birinciliği Keleşhan ve Berengül paylaştı

19 Ocak Çarşamba günü Türkiye Jokey Kulübü'nün 10'ıncı Hipodromu Antalya Hipodromu görkemli bir törenle açıldı. 4 koşu Antalya Vali kupası Koşusu K-V8/1400 metre kum piste 4 ve Yukarı Araplar 7 safkan katıldı. Starla birlikte koşunun lıderliğini EGENİN ASLANI aldı son 600 de KELEŞHAN ikinci önünde iki at olan BERENGÜL binicisi son 400 de atını  iki safkanın dışına çıkarması son 200 den  sonra içindeki KELEŞHAN ile birincilik başa baş mücadelesinde fotoya giren safkanlar KELEŞHAN'a binen Halis Karataş BERENGÜL'e binen Ahmet Çelik iki şampiyon Jokey kozlarını paylaşamayıp at başı koşuyu bitirdiler. KELEŞHAN ve BERENGÜL'ün kazanmasına katkı yapanları tebrik ederiz.

19 Ocak Çarşamba günü Antalya Hipodromunun açılış programda yer alan koşu (KV-8/DHÖW) saat 15.30'da start aldı. 4+ yaşlı safkan Arap atlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen yarış, 1400 metre mesafe üzerinden kum pistte koşuldu.

Bu yıl ilk kez koşulan mücadeleyi jokeyi Halis Karataş ile start alan, Bayram Gökçe'nin sahibi olduğu, Sultansuyu Tarım İşletmeleri yetiştirmesi, Yasemin Karaküçük'ün antrene ettiği Keleşhan (Özduran - Sidalcan / Hürbatur) ve jokeyi Ahmet Çelik idaresindeki, Şeyma Berçem Taniyit'in sahibi olduğu, Karacabey Tarım İşletmeleri yetiştirmesi, Nihat Kaya'nın antrenörlüğünü üstlendiği Berengül (Bilgin - Gökçeada / Emael) atbaşı tamamlayarak birinciliği paylaştı.

Antalya Hipodromunun açılış programında gerçekleştirilen koşuda Atik Atik (Özgünhan - Tomurcuk / Birader) üçüncülük elde ederken, Egenin  Aslanı (Kaizbert - Haberinolsun / Haberbatur) dördüncü, Dervişbey (Özgünhan - Sühunet / Sezginbey) beşinci olarak yarışı tamamladı.

Koşuyu atbaşı olarak tamamlayan Keleşhan ve Berengül için bitiriş derecesi 1.38.82 olurken, farklar da Atbaşı - 1,5 Boy - 3,5 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanların sahipleri adına antrenör Yasemin Karaküçük'e kupasını Antalya Valisi Ersin Yazıcı verdi.

Yasemin Karaküçük ayrıca kazanan safkanların antrenörlerine vekaleten Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı ve YKK Başkanı Akif Özkaldı'nın elinden bir plaket aldı.

Kulübümüz Genel Sekreteri Ahmet Özbelge'nin de katıldığı törende kazanan safkanların jokeyleri Ahmet Çelik ve Halis Karataş'a plaketlerini Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı takdim etti.