25 Ocak Salı günü Kocaeli Kartepe Hipodrom'unda yapılan 1.Koşu’da; son 300’de HEKİMOĞLU dışındaki BABAARİF’in yanına açılması faul yaparak safkanın aksiyonu bozulup zaman kaybı yaşadı. Binicisi tekrar BABAARİF’i düzelterek HEKİMOĞLU'nun dışından gelen safkan boyun farkıyla koşuyu üçünçü bitirdi. Faul yapan safkan da koşuyu ikinci bitirirken, Komiserler Kurulu Protestonun reddine karar verdi. Alınan karar tartışmaya açık bir karar olup bize göre % 60 bu koşu sıralaması değişmesi gerekirdi. % 40 değişmemesi gerekirdi. Komiserler Kurulu kararı geçerlidir.

Komiserler Kurulu Kararı

2 numaraya kayıtlı BABAARİF isimli atın antrenörü Ali BOZKURT Kurulumuza vermiş oldukları dilekçelerde 5 numaralı atın jokeyinin kendi atını engellediğinden neticeyi protesto ettiği bildirilmiş, koşu kurulumuzca incelenmiş olup protestonun reddine karar verilmiştir.

5 numaraya kayıtlı HEKİMOĞLU isimli atın binicisi İlker SOYAD, Son düzlükte usulsüz kulvar değiştirip yarış usul ve esaslarını ihlal etmekten dolayı ifadeye çağırılmış ve kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmış , savunmasında atının start makinesi izinden korkması nedeniyle olayın oluştuğunu belirtmiştir. Kurulumuzca yarış tekrarı izlendiğinde start makinesi izinden atın ürktüğü görülmüştür. İsmi geçen binici; daha dikkatli olması konusunda uyarılmış ve 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

6 numaralı UZUN BEY isimli atın binicisi Mahmut TURAN , son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.