Kentucky Derbisinde RICH STRIKE'ın Nasıl Kazandığını 100 defa izleseniz bile inanamayacaksınız!

 

Musidora Stakes: Emily Upjohn, Frankie Dettori yönetimindeki York zaferiyle Epsom Oaks iddiasını riske attı

Emily Upjohn (4/7 favori) Çarşamba günü York'ta Musidora Stakes'i kazanmak için Life Of Dreams ve Ching Shih'i yendi;  Oaks at Epsom'un oranı 11/8'e düştü; Frankie Dettori: "Onu ilk günden beri seviyoruz ve çok mutluyum - bu gece güzelce uyuyabiliriz!" dedi.

Emily Upjohn, Frankie Dettori ve John ve Thady Gosden için Three Tattersalls Musidora Stakes Grubunun kaçak galibi oldu. Kısrak yarışın ilk yarısında sertçe çekildi ve ileri gitmesine ve yarış liderini geçmesine izin verilinceye kadar Dettori tarafından fotoya iki metre kalana kadar sert bir şekilde tutuldu. Sea The Stars'ın kızı daha sonra dört rakibinden uzaklaştı ve 4/7 oranla favorisi olarak Life Of Dreams'in beş buçuk boy önünde çizgiyi geçti. Yarıştan önce Emily Upjohn, Kazoo Oaks için 7/2'lik bir orana sahipti ve başarısının ardından 11/8 oranına (Sky Bet) düşürüldü.

 

2022 Preakness Stakes: Muhtemel favori Epicenter'ın katılacağı onaylandı 

Vadeli işlem piyasalarında favori olan Kentucky Derby ikincisi Epicenter, Çarşamba sabahı Preakness Stakes 2022'ye geçeceği doğrulandı. Winchell Thoroughbreds yarış müdürü David Fiske, "Ona çok güveniyoruz ve bir şansı daha hak ediyor" dedi ve ekledi "Salı günü yola çıkacak". Safkan çarşamba sabahı Churchill Downs'ta, ana pistte dörtnala koştu. Antrenör Steve Asmussen, antrenmanın bir videosunu Fiske ve Winchell Thoroughbreds CEO'su Ron Winchell'e gönderdi.

Bu video, 21 Mayıs yarışı için Pimlico'ya gitme kararı almalarını sağladı. Fiske, "At harika görünüyor," dedi. “Neredeyse hiç koşmamış gibi görünüyor. Bu sabah sadece padok boyunca gezinerek biniciyi çekiştiriyordu” dedi.

 

Secret Oath Preakness Stakes'i kazanmak için yeterince hızlı mı?

Secret Oath'ın Cuma günü Kentucky Oaks'taki ilk G1 galibiyetinden sonra, eğitmen D. Wayne Lukas, 21 Mayıs'ta Pimlico Yarış Pisti'nde Preakness Stakes'e girme olasılığını gündeme getirdi. Asıl soru, Secret Oath, Preakness'i kazanmak için yeterince hızlı olup olmadığıdır. Hız rakamlarının yanı sıra, Secret Oath için bir başka olumsuzluk, Arkansas Derbisinde (G1) Cyberknife'ı yenememesidir. ikinciliği bile alamamıştı.

 

Gerçekten keskin bir şekilde kırıldı ve ondan sonra diğer iki atın arkasında rahatladı. Çeyrek direğin etrafında onları takip ediyordum. Ona sordum ve o sadece hızlandı. Gerçekten iyi bitirdi ve liderlikte gerçekten rahattı.” Juan Hernandez, Island of Love ile galibiyetinden sonra. 

 

“Onun üzerinde çalışıyorum ve biraz keskin olacağını biliyorduk, bu yüzden onun için asıl mesele arada bir nefes almaktı. Çok çabuk ayrıldı, ben de liderliği aldım ve biraz sakinleşmesine izin verdim. Yarıya geldiğimizde yarışın bittiğini biliyordum. Ondan sonra eve uçtu.” Ricky Gonzalez, Elm Drive ile galibiyetinden sonra.