Fransa Tay Denemeler nefesleri kesti

15 Mayıs Pazar günü Fransa’nın ParisLongchamp Hipodromu’nda yılın ilk klasik koşuları, ülkemizdeki karşılığı Erkek ve Dişi Tay Deneme olan G1 Poule d’Essai des Poulains ve G1 Poule d’Essai des Pouliches gerçekleştirildi.

15 Mayıs Pazar günü G1 Poule d’Essai des Pouliches’te 3 yaşlı 15 dişi tay start aldı. Son metrelere kadar seyir zevki yüksek bir birincilik mücadelesine sahne olan koşuyu bu yıl dünyaca ünlü eski basketbolcu Tony Parker’a ait Infinity Nine Horses’ın da ortakları arasında bulunduğu, Mikel Delzangles’in antrene ettiği Mangoustine (Dark Angel – Zotilla / Zamindar) jokey Gerald Mosse ile kazanmayı başardı.

Çim pistte 1600 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen koşuda kazanan Mangoustine’in ardında ikinciliği son startında İngiltere’de 1000 Guineas’i kazanma başarısı göstermiş olan Cachet (Aclaim – Poyle Sophie / Teofilo) elde ederken, Times Square (Zarak – See You Always / Siyouni) üçüncü, Rosacea (Soldier Hollow – Relizane / Zamindar) ise dördüncü oldu.

2 yaşlı olarak 22 Ağustos 2021 tarihinde Deauville’de katıldığı koşuyu kazanarak kariyerine başlayan tay, 23 Eylül günü Lyon’da kazandığı Listed koşuyla 2’de 2 yapmıştı. 26 Ekim günü Chantilly’de G3 koşu kazanıp sezonu 3’te 3 ile kapatan Mangoustine, bu yıl ise 17 Nisan günü ParisLongchamp’te G3 koşuda üçüncü olarak 3 yaşlılığına başladı. G1 Poule d’Essai des Pouliches ile birlikte 3 yaşındaki dişi tay, kariyerinin 5. startında 4. birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

MODERN GAMES, jokeyi William Buick ile bütünleşerek kazandı

3 yaşlı 15 İngiliz tayını bir araya getiren G1 Poule d’Essai des Pouains’ta ise son metrelerde etkili ataklarıyla sonuca giden favori safkan Modern Games (Dubawi – Modern Ideals / New Approach) jokey William Buick idaresinde birinciliğe ulaştı.

Godolphin Ekürisi’nin sahibi olduğu, Charlie Appleby’nin antrene ettiği kazanan Modern Games’in ardında Texas (Wootton Bassett – Texalova / Dream Ahead) ikinci olurken, Tribalist (Farhh – Fair Daughter / Nathaniel) üçüncü, Ancient Rome (War Front – Gagnoa / Sadler’s Wells) ise dördüncü oldu.

Kariyerine 1 Temmuz 2021 tarihinde İngiltere-Haydock’ta başlayan Modern Games, 24 Temmuz günü Newmarket’te Maiden’a veda etti. İlk Grup koşu birinciliğine de Newmarket’te ulaşan safkan, 2 yaşlılık sezonunu ABD-Del Mar’da katıldığı G1 Breeders’ Cup Juvenile Turf’ü kazanarak noktaladı. Bu yılki ilk startında Fransa’da Tay Deneme’yi kazanan Modern Games, toplamda 7. startında 5. birinciliğine uzanmış oldu.

14 Mayıs Cumartesi günü Santa Anıta Park'ta NEIGE BLANCHE, jokeyi Juan Harnandez ile nefesleri kesen bir koşu kazandı

"Ne kadar hızlı gidebildiğin görmek istermisin Anne"?

Katemallyon ve kupalı şampiyon at

Churchıll Downs Kentucky Derbisi fotoğraflar

15 Mayıs Pazar Diyarbakır, Adana ve İstanbul Komiser Kurulu Kararları. Akın Sözen at binmeme cezası aldı

15/05/2022 PAZAR / DİYARBAKIR 5.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU NO: 1

6 numaraya kayıtlı ANDRIELLA isimli at start çıkışı hatalı kulvar değişikliği yapmıştır. ANDRIELLA isimli atın binicisi İsa KATAR’ın konuyla ilgili olarak savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması yetersiz bulunduğundan 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117 / 1 maddesinin a ve (b-1) bendleri gereği ihtar ve 834 TL para cezası verilmiştir.

  KOŞUYA AİT VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ  

KOŞU NO: 3

9 numaraya kayıtlı NİTROJEN isimli at start çıkışı hatalı kulvar değişikliği yapmıştır. NİTROJEN isimli atın binicisi Ferit YARDIMCI’nın konuyla ilgili olarak savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması yetersiz bulunduğundan 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117 / 1 maddesinin a ve (b-1) bendleri gereği ihtar ve 834 TL para cezası verilmiştir.

  KOŞUYA AİT VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ  

KOŞU NO: 4

7 numaraya kayıtlı TINASOĞLU isimli at son düzlükte hatalı kulvar değişikliği yapmıştır. TINASOĞLU isimli atın binicisi Fetullah FELHAN’ın konuyla ilgili olarak savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması yetersiz bulunduğundan 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117 / 1 maddesinin a ve (b-1) bendleri gereği ihtar ve 834 TL para cezası verilmiştir.

  KOŞUYA AİT VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ  

KOŞU NO: 6

12 numaralı GOLDEN CORINTH isimli at, start hakeminin emrine girmemiş ve koşmamıştır. GOLDEN CORINTH adlı ata 6132 sayılı At Yarışları Kanununa bağlı olarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 121/4 maddesi gereği 15 (Onbeş) gün süreyle idman ettirilip starta alışıncaya kadar koşulara girmekten yasaklama cezası verilmiştir.

12 numaralı GOLDEN CORINTH isimli at, start hakeminin emrine girmemiş ve koşmamıştır. Atın antrenörü Mehmet Kaya'nın konuyla ilgili olarak savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. 6132 sayılı At Yarışları Kanununa bağlı olarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliği Madde 117 / a bendi gereği ihtar cezası verilmiştir

15/05/2022 PAZAR / ADANA 8.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

Ek Rapor

08.05.2022 tarihli koşulara ait ek rapor:

08.05.2022 tarihinde yapılan 1. koşuda, 5 numaralı AKKUŞ KIZI isimli atın binicisi Nizamettin DEMİR, son 400 metreden itibaren usulsüz kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmişti. Savunmasını 15.05.2022 tarihinde Kurulumuza vermiş ancak yeterli görülmemiştir. Adı geçen binici cezasının 16.05.2022 tarihinden itibaren başlatılmasını talep etmiştir. Bahse konu olayla ilgili olarak 6132 sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1-b,1,c maddesi gereği ( 16.05.2022 gününden başlamak üzere) 5 ( beş ) gün süreyle sanat icrasından geçici men ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 1

1. koşuda, 4 numaralı STARBİR isimli atın binicisi Aziz AKDEMİR, son 150 metrede yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 2

2. koşuda, 5 numaralı CAN REİS isimli atın binicisi Burhan KILINÇ, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

6 numaralı PERİ ANA isimli atın binicisi Mert Gökalp ARSLAN, son 150 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

9 numaralı JUNO MONETA isimli atın binicisi Mehmet Nuri SUNKAR, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 4

4. koşuda, 10 numaralı ALİNA SULTAN isimli atın binicisi Mert Gökalp ARSLAN, start çıkışı sonrası 1100 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar ve 834 TL para cezası verilmiştir.

  KOŞUYA AİT VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ  

3 numaralı PALA SALİH isimli atın binicisi Nizamettin DEMİR, son 400 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar cezası verilmiştir.

KOŞU NO: 5

5. koşuda, 5 numaralı CANOBEY isimli atın binicisi Nizamettin DEMİR, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

7 numaralı EFSANE MİLİÇ isimli atın binicisi Tamer BALİ, start çıkışı sonrası 1200 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

KOŞU NO: 6

6. koşuda, 7 numaralı VARLI BEY isimli atın binicisi Fatih Rüstem BEBEK, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

1 numaralı BLACK LION isimli atın binicisi Nizamettin DEMİR, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar ve 834 TL para cezası verilmiştir.

  KOŞUYA AİT VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ  

3 numaralı ÇAKIRLAR isimli atın binicisi Mehmet Salih ÇELİK, son 200 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar ve 834 TL para cezası verilmiştir.

KOŞU NO: 7

7. koşuda, 5 numaraya kayıtlı MY SWETY BOY isimli atın antrenörü Mevlüt TEK, atını yeterince eğitmediğinden atının koşuya başlamaması sebebi ile Kurulumuza çağırılmış, savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiş ve savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiştir. Konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 121/4 maddesi gereğince ihtar ve 834 TL cezası ile cezalandırılmıştır. Buna göre; 5 numaraya kayıtlı MY SWETY BOY isimli at koşuya başlamaması nedeniyle 15 ( on beş ) gün süreyle ( yeterince eğitilinceye kadar ) 6132 sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 121/4 maddesi gereği koşulara katılmaktan men cezası ile cezalandırılmıştır( tekerrür ).

KOŞU NO: 9

9. koşuda, 4 numaralı UÇARCANIN YEĞENİ isimli atın binicisi Mustafa Kemal KUMBASAR, start çıkışı ve son 400 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar ve 834 TL para cezası verilmiştir.

  KOŞUYA AİT VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ  

15/05/2022 PAZAR / İSTANBUL 15.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

Ek Rapor

08.05.2022 tarihinde 10. koşuda 6 numaraya kayıtlı olarak koşan LADY KARŞIYAKA isimli atın jokeyi İlker SOYAD, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihten 7 (yedi) gün sonra 15.05.2022 tarihinde Kurulumuza iletmiştir. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

13.05.2022 tarihinde 9. koşuda 9 numaraya kayıtlı olarak koşan YAŞAREFE isimli atın jokeyi Akın SÖZEN, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihten 2 (iki) gün sonra 15.05.2022 tarihinde Kurulumuza iletmiştir. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (b-1) ve (c) bentleri uyarınca 5 (beş) gün süreyle yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 4

5 numaraya kayıtlı olarak koşan WIND OF LOVE isimli atın jokeyi Furkan YÜKSEL, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

5 numaraya kayıtlı olarak koşan WIND OF LOVE isimli atın jokeyi Furkan YÜKSEL, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

11 numaraya kayıtlı olarak koşan BLUE BROOK isimli atın jokeyi Gökhan BEKTAŞ, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, sözlü uyarı almıştır.

KOŞU NO: 6

16 numaraya kayıtlı olarak koşan ZORRO isimli atın jokeyi Hışman ÇİZİK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, sözlü uyarı almıştır.

15 numaraya kayıtlı olarak koşan SİGOŞ isimli atın antrenörü İbrahim BEKİROĞULLARI, deklare ettiği seyisi doping mahallinde bulundurmadığından dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde Kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.

KOŞU NO: 9

4 numaraya kayıtlı olarak koşan CHAIN OF DESTINY isimli atın antrenörü Hakan YÜZBAŞI, atını yeteri kadar eğitemeyerek start makinesine geç giriş yapmasına sebebiyet verdiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

5 numaraya kayıtlı olarak koşan GLEAMY isimli at start makinesine geç giriş yapması ve suçunu tekerrür etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin (d) bendi uyarınca 7 (yedi) güne kadar süreyle koşulara katılmaktan yasaklanmış ve ayrıca antrenörü Ramazan KARABAŞ, atını yeteri kadar eğitemeyerek start makinesine geç giriş yapmasına sebebiyet verdiğinden ve suçunu tekerrür ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

 

  KOŞUYA AİT VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ  

14 Mayıs Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Günü Koşusu

14 Mayıs Cumartesi Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda Avrupa Birliği Başkanlıği koşusunda bekleme yarışı yapan SNOW BIRD son vırajı safkanların dışından 5'inci döndü. Son son 50'de koşunun liderliğini alan SNOW BİRD jokeyi S.Poyraz ile bütünleşerek kazandı.

Bu koşuda, 96. Gazi koşusunda ilk 5'e girecek safkan görünmeyip SNOW BİRD dişi koşularda başarılı olabilir. Hayatında 10 yarış koşan safkan 4 kez kazandı çim pistte iki kez koştu 1 kez kazandı, kum pistte 7 kez koştu 3 kez kazandı. Sentetik pistte 1 kez koştu kazanamadı. Ankara çim pistte iki kez start aldı KV-7/dişi 1600/1:36.50 yaptı ikincı koşusunu A2/dişi ilk kez koştu 1600/1.36.23 yaptı. Üstüne koyarak gitmekte olup mesafe sorunu olmayan safkanı ilk yarışında buna göre değerlendiriniz.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan tayın sahibi adına Nihat Kaya’ya kupasını, Dışişleri Bakan Yardımcısı, AB Başkanı ve Büyükelçi Faruk Kaymakcı takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Tuğban İzzet Aksoy, Genel Müdürü Tuncel Aydın ve davetliler de katıldı.

 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Koşusu

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koşusu G3, 3 Yaşlı İngilizler 1600 metre çim pistte son 200'den sonra safkanların dışından gelen BRIGHT HOPE boyun farkıyla kazanma başarısı gösterirken binicisi G. Kocakaya son 200'den sonra sadece teşvikleri ile, kırbaç vurmadan 1.34.95 derecesiyle kazandı. Son 800:0.46.48 oldu.Tendürek koşusunu 1800m çim pistte 9. bitirmesini ölçü almayın BRIGHT HOPE uzun mesafe koşabilir. 96. Gazi koşusunda bu safkanın yetkilileri safkanı koşturmak isterse bize göre ilk 5'e girer. Safkanın üstüne koyarak gitmesi dikkat çekiyor.

Koşu sonrası Şeref Tribünü’nde gerçekleştirilen törende, kazanan tayın sahibi adına Yaşar Demir’e kupasını, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Tuğban İzzet Aksoy takdim etti.

 

Törene, Türkiye Jokey Kulübü Genel Müdürü Tuncel Aydın ile Genel Müdür Yardımcıları Burak Konuk ve Mehmet Şirin Bozkurt da katıldı.

 

Preakness'a Katılacak Safkanlar Hakkında Kesinleşen Güncel Bilgiler 

Katılımı Kesinleşen Safkanlar

Epicenter: Winchell Thoroughbreds yöneticisi David Fiske Çarşamba günü, Preakness'a gireceğini doğruladı.

Secret Oath:Antrenör D. Wayne Lukas Çarşamba günü katılımı hakkındaki haberleri doğruladı.

Early Voting: Derbiye katılacak ve jokeyi Jose Ortiz olacak.

Simplification

Skippylongstocking

Un Ojo

Armagnac: Jokeyliğini Irad Ortiz Jr.'ın yapması planlanıyor.

Creative Minister

Happy Jack

 

 

Katılımı Kesinleşmeyen Safkanlar

Shake Em Loose

 

 

Katılmayacağı Kesinleşen Safkanlar

Rich Strike

Zandon

Ethereal Road: Lukas, Preakness'i atlayacağını ve bunun yerine alt kartta Sir Barton'da hazırlıklara başlayacağını söyledi.

Smile Happy

Rattle N Roll

 

POİNT NEPEAN, Alana Kelly'NİN 'MUCİZE' jokeylİğİ İLE KUPAya katılma hakkını MÜHÜRLEDİ

Yükselen yıldız çırak jokey Alana Kelly, Flemington'da Cumartesi günü Listelenen Andrew Ramsden Stakes'i kazanarak heyecan verici kalan Point Nepean'i Melbourne Kupası'na hak kazanmak için “mucize” bir yolculuk yaptı. Kelly 2800m Kupası elemelerinde panik yapmayı reddetti. Koşuda yaşadığı rahatsız edici duruma rağmen, Kelly yalnızca Point Nepean'ı güzel bir ritimde tutmaya odaklandı. Fotoya 900m kala, lider Turn It Up Tommy yorgunken Kelly hamlesini yaptı ve dörtlü virajı arka arkaya dönerken koşunun favorileri Splendiferous, Warning ve Luncies'i geride bıraktı.

 

KENTUCKY DERBY KAZANANI RİCH STRİKE PREAKNESS'İ KAÇIRACAK

Sahİbİ Rİck Dawson, Kentucky Derbİsİ kazananı Rich Strike'ın Preakness'ta yarışmayacağını ve bunun yerine doğrudan Belmont Stakes'e gideceğini duyurdu

.

Eric Reed tarafından eğitilmiş tay, derbi günü Churchill Downs'ta 80-1'lik devasa bir galibiyet elde etti ve yarışın favorisi Epicenter'ı ve gözde Zandon'u yenerek konumunu güçlendirdi.

Maryland Jokey Kulübü aracılığıyla yapılan açıklamada Dawson, Rich Strike için"Asıl planımız  KY Derbisine bağlıydı. Doğru yaklaşım biz kesinlikle derbi koşmalıyız değil, koşu sonucu, at ve durumuna uygun hareket etmeliyiz, ona daha fazla iyileşme ve dinlenme süresi verip, Belmont yada başka bir yarışta koşması için beş ya da altı hafta çalıştırmak istiyoruz" dedi.

"Açıkçası, muazzam çabamız ve Derbi'deki galibiyetimizle rotamızı değiştirmek ve Preakness at Pimlico'da koşmak çok ama çok cazip, bu da tüm grubumuz için büyük bir onur olacaktır ancak, antrenörüm Eric Reed ve birkaç kişiyle uzun uzun tartıştıktan ve düşündükten sonra, Ritchie (Rich Strike) için en iyi olanın grubumuz için en iyisi olduğuna dair planımıza bağlı kalacağız ve Preakness'ı pas geçeceğiz. Yaklaşık beş hafta sonra Belmont'a katılmak bizim için en doğru karar olacaktır."

 

 

Un Ojo'nun durumu Belirsiz

Oaklawn'ın Rebel (G2) galibi Un Ojo, küçük ama zamansız bir ayak yarası nedeniyle Kentucky Derby değerlendirmesinden çekildi. Cumartesi sabahı Churchill Downs'da Colby Hernandez'in idaresi altında, fazla zorlanmadan, düşük tempoda çalıştı. 

 

Moloney, Flemington'da Uzaklaştırma Aldı

Patrick Moloney'in eyerdeki başarılı formu, Cumartesi günü Flemington'da aldığı uzaklaştırma sebebiyle sonra bu ay son bulacak. 28 yaşındaki jokey, Beaufort Park'a yakınken, fotoya ilerlerken safkanın kulvardan kaymasına izin verip, bunun sonucunda Typhoon Harmony ve Barretta'ya çarptıktan sonra, komiserler Moloney'nin kazandığı yarışı belirsiz olarak değerlendirdiler. Moloney, Racing Victoria komiserleri tarafından 13 koşu ceza aldı ​​ve cezası gelecek Cumartesi günü 160.000 $'lık Listed Straight Six (1200m) Flemington toplantısından sonra başlayacak. Daha sonra 2 Haziran'da, Echuca'da özgür olacak.