18/05/2022 ÇARŞAMBA İSTANBUL 16.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

Ek Rapor

13.05.2022 tarihinde 2. koşuda 6 numaraya kayıtlı olarak koşan HARD NOT TO LOVE isimli atın jokeyi Metin HAMEDİ, son düzlükte fazla sayıda (6 ADET) kamçı kullandığından dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihten 5 (beş) gün sonra 18.05.2022 tarihinde Kurulumuza iletmiştir. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesinin 6. fıkrası uyarınca 7 (yedi) gün süreyle tribün ve eklentileri dışında, yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞUNUN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KOŞU NO: 1

3 numaraya kayıtlı olarak koşan FİLİBYA isimli atın aprantisi Serkan YILDIZ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde Kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.

6 numaraya kayıtlı olarak koşan JOSEPHINE isimli atın aprantisi Cem ALTUN, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (b-1) ve (c) bentleri uyarınca 5 (beş) gün süreyle yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

7 numaraya kayıtlı olarak koşan CRAFTY GIRL isimli atın aprantisi Mahmut BAĞ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞUNUN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KOŞU NO: 2

8 numaraya kayıtlı olarak koşan ve satışa sunulan ALKANDROS isimli ata alıcı çıkmamıştır.

KOŞU NO: 4

7 numaraya kayıtlı olarak koşan RÜYANIN KIZI isimli atın antrenörü Hakan HARMANBAŞI, atını yeteri kadar eğitemeyerek start makinesinden geç çıkış yapmasına sebebiyet verdiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

8 numaraya kayıtlı olarak koşan ACARSU isimli atın antrenörü Mustafa BAYDAN, atını yeteri kadar eğitemeyerek start makinesinden geç çıkış yapmasına sebebiyet verdiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 5

5 numaraya kayıtlı olarak koşan ÇİKOK HASANBEY isimli atın aprantisi Çağlar TAŞÇI, son viraj dönülürken usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, sözlü uyarı almıştır.

6 numaraya kayıtlı olarak koşan EZELHAN isimli atın jokeyi Mahmut TURAN, son viraj dönülürken usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, sözlü uyarı almıştır.

KOŞU NO: 7

1 numaraya kayıtlı olarak koşan SARIYERLİ isimli atın jokeyi Ahmet ÇELİK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

2 numaraya kayıtlı olarak koşan AFŞAR isimli atın jokeyi Vedat ABİŞ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞUNUN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KOŞU NO: 8

1 numaraya kayıtlı olarak koşan KRAL ÇIPLAK isimli atın jokeyi Ayhan KURŞUN, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

6 numaraya kayıtlı olarak koşan IRON FIST isimli atın jokeyi Vedat ABİŞ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 9

SATIŞ KOŞUSU (SATIŞ-2), 11 numaraya kayıtlı olarak koşan TULUĞ HANIM isimli ata; 4 (dört) kişi 92.000 TL teklif vermiş olup, taliplilerin arasında yapılan kura çekimi sonucunda at Ahmet BABACAN isimli kişiye satılmış ve ring mahallinde yeni sahibine teslim edilmiştir.

SATIŞ KOŞUSU (SATIŞ-2), 12 numaraya kayıtlı olarak koşan ATEŞLER GÜÇLÜBEY isimli ata; 1 (bir) kişi Nuri TURAN isimli kişi 88.000 TL teklif vermiş olup, at Nuri TURAN isimli kişiye satılmış ve ring mahallinde yeni sahibi adına vekili Mehmet ARSLAN' a teslim edilmiştir.

13 numaraya kayıtlı olarak koşan QUEEN OF TROJAN isimli atın antrenörü Bilal AVCI, atını yeteri kadar eğitemeyerek start makinesinden çıkış yapmamasına sebebiyet verdiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞUNUN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

18/05/2022 ÇARŞAMBA ELAZIĞ 6.YARIŞ GÜNÜ RAPORU

KOŞU NO: 1

2 numaraya kayıtlı HİLVANLIOĞLU adlı atın binicisi Mustafa IŞIK, yarışın son düzlüğüne girerken hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı davranmıştır. Binici Kurulumuza çağrılarak sözlü olarak uyarılmıştır.

7 numaraya kayıtlı olarak koşan BEN SUBAŞI isimli atın jokeyi Yusuf ÇELİKBAŞ, yarışın son düzlüğünde usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 3

11 Numarada kayıtlı NADİDEGÜL isimli atın antrenörü Mehmet KAYA jokeyine tescil edilmiş renk ve şekilde forma giydirmemesinden dolayı, 6132 sayılı Kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesi 2 inci fıkrası gereğince İHTAR ve ayrıca 834TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

K14 numaraya kayıtlı KEŞTEBATA adlı atın binicisi Burhan SARIDAL yarış esnasında kamçısını dışa doğru açarak kullandığından dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞUNUN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KOŞU NO: 4

6 numaraya kayıtlı olarak koşan CERYAN isimli atın jokeyi Abdullah ÇANKAYA, start çıkışından sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

5 numaraya kayıtlı BOZTEPEKIZI adlı atın binicisi Necmi ALTIN yarış esnasında elini dışa doğru açarak yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

4 numaraya kayıtlı CANLAR FEDA adlı atın binicisi Ali ŞENBAHAR bitiş çizgisine geç gelerek atın derece dışı kalmasına sebep olduğundan dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 5

4 numaraya kayıtlı CANLAR FEDA isimli at start makinesine girerken aşırı direnç göstererek yarışın gecikmesine sebep olduğundan dolayı At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1 (d) bendi gereğince 7 (yedi) gün süreyle koşulara katılmaktan yasaklanmış ayrıca antrenörü Mehmet BALTA, atını yeteri kadar eğitemeyerek start makinesine geç giriş yapıp startın gecikmesine sebebiyet verdiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

2 numaraya kayıtlı BABA YAGA adlı atın binicisi Hasan ALTUNDAĞ yarış esnasında kamçısını dışa doğru açarak kullandığından dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞUNUN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KOŞU NO: 7

11 numaraya kayıtlı WİNNER CAN adlı at yarış esnasında sakatlanmış ve yarışı tamamlayamamıştır. At saha veterinerleri tarafından muayene edilmiş; sağ arka ayakta topallık tespit edildiğinden 7 (yedi ) gün rapor verilmiş, ayrıca daha detaylı tetkikler için At Hastanesine sevk edilmiştir.

KOŞUNUN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KOŞU NO: 8

13 numaraya kayıtlı BABA SERGEN isimli at start makinesine girerken aşırı direnç göstererek yarışın gecikmesine sebep olmuş ayrıca start çıkışından sonra koşuya adepte olamamış ve binicisini düşürüp derece dışı kaldığından dolayı At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1 (d) bendi gereğince 7 (yedi) gün süreyle koşulara katılmaktan yasaklanmış ayrıca antrenörü Mehmet KAYA, atını yeteri kadar eğitemeyerek yarış usul ve esaslarına aykırı davrandığından dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendi isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır