19 Mayıs Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda yapılan 3. Koşuda koşu içinde safkanlar birbirlerine yakınlaşma ve fouler olması  koşu bittikten sonra VIVO PER LEI'nin Antrönerü Ramazan Karabaş koşuya protesto çekti sıralama 6-5-4-2-3 ve 7 olarak bitmesi Komiserler kurulu Protestoyu Kabulüne karar verdi koşu derecesini 6-5-4-2-7 ve 3 olarak değiştirilmiştir. Sonuç olarak  sadece beşincisi yer değiştirdi koşuyu ikinci bitiren Hişman Çizik 5 gün at binmeme cezası aldı. Ayhan Kurşun ICE THE ile sıra değişikliğine gidilmesi 5incilikten altıncı olması 7 gün yasal süre hakkını kullandı. Özcan Yıldırım ile Müslüm Çelik de ihtar aldı.

Protesto Videosu

Komiserler Kuruku Kararları

7 numaraya kayıtlı olarak koşan VIVO PER LEI isimli atın antrenörü Ramazan KARABAŞ, koşuya protesto çekmiştir. Yapılan protesto Komiserler Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun KABULUNE karar verilmiştir. 6-5-4-2-3 ve 7 olan koşu derecesi, 6-5-4-2-7 ve 3 olarak değiştirilmiştir.

3 numaraya kayıtlı olarak koşan ICE TEA isimli atın jokeyi Ayhan KURŞUN, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, savunması alındıktan sonra gerekli işlem yapılacaktır.

2 numaraya kayıtlı olarak koşan ONKEL PASCHA isimli atın jokeyi Müslüm ÇELİK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi gereğince İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır

5 numaraya kayıtlı olarak koşan ÇETREFİLLİ isimli atın jokeyi Hışman ÇİZİK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (b/1) ve (c) bendi gereğince 834 TL PARA CEZASI ve 5 gün süre ile tribün ve eklentileri dışında yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten ve sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır. (22-26.05.2022)

6 numaraya kayıtlı olarak koşan TOROS KARTALI isimli atın jokeyi Özcan YILDIRIM, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi gereğince İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.