Koşunun Videosu

 

Özcan Yıldırım'ın Galibiyet Sevinci

 

Galibiyet Sonrası Padokta Yaşanan Galibiyet Sevinci ve Özcan Yıldırım Röportajı

 

Kupa Töreni

20 Mayıs Cuma günü Veliefendi Hipodromu'nda yapılan G1 19 Mayıs Koşusu'nda 4 yukarı yaşlı İngilizler 2000 metre sentetik pistte düzenlenen koşuya 11 safkan katılım gösterdi. Start ile birlikte koşunun liderliğini ilk 300 metre içinde temponun düşük olmasından dolayı SHARPA, KING MAN GO'dan aldı. İkinci sıraya DOĞA KANUNU girdi. Son viraj dönülürken ilk iki sıra aynı kaldı. Koşunun temposu ilk 400/26.35 - 600/38.11 tempolarıyla geçildikten sonra koşunun temposu bir anda arttı ve ilk 800/49.77 - 1000/1.01.57 - 1200/1.13.75 - 1400/ 1.26.02 - 1600/1.38.68 tempolarıyla geçildi. Son viraj dönülürken koşu içinde birbirlerini kollayan safkanlar ön tarafa geldi. Son virajı barıyere yakın 6. dönen VINCITORE jokeyi Hişman Çizik  ile son 350'de iç kulvardan iki atı ortasına bir anda girip çıkarak, yapmış olduğu güzel sprinti ile koşunun liderliğini aldı. Son 150'de farkı bir boya çıkarttı. Son 100'den sonra OSMAN BEY'in içinden OĞLUM DORUK, dışından YAMANLARBEYİ buluşmasıyla nefesleri kesen koşuda bir ara az farkla YAMANLARBEYI liderliğini alır gibi olmasına rağmen son 2 metrede tekrar içindeki OĞLUM DORUK, son günlerin en forumda jokeyi Özcan Yıldırım ile bütünleşerek burun farkıyla 19 Mayıs koşusu'nu 2.02.70 derecesi ile kazandı. Son 800/0:48.08 oldu. İkinci YAMANLARBEYİ'nin derecesi 2.02.81 oldu ve kazanan safkan kadar başarılı koştu.

VINCITORE'nin jokeyi Hişman Çizik koşunun hiç bir yerinde hata yapmadı. OĞLUM DORUK ve YAMANLARBEYİ'nin birbirlerini sürüklemesinden etkilenen VINCITORE kazanabileceği koşuyu kaybetti ve koşuyu 1 boy farkla üçünçü sırada bitirdi. OSMAN BEY koşunun temposunun yüksek olduğu yerlerde, son 800'den sonra bariyer dibinden çıkıp ön gruba teşviklerle biraz erken geldi. OSMAN BEY son virajı dört safkanın dışından döndü. son 150'den sonra içinden gelen OĞLUM DORUK, önünde CAGNER vardı. Ona yol verdi, Gökhan Kocakaya olsa niye yol versin ki. Süratli tempoda giden koşuda OSMANBEY'in erken öne gelmesi binici hatası olup keşke Gökhan Kocakaya 17.5.2022 - 21.05.2022 tarihleri arasında ceza almasaydı da bu koşuda OSMAN BEY'e Gökhan Kocakaya binseydi. %80 koşuyu kazanırdı. Mert Gökalp Arslan safkana 6 kez binmiş ve 3 kez kazanmış. Kazandığı koşular maiden ve iki tane Şartlı koşu. G1 koşusunun kalitesi heyecanı farklı olur. OSMAN BEY ilk kez İstanbul ve sentetik pistte start aldı. Bundan sonraki ilk sentetik pist koşusunda OSMAN BEY'i kesinlikle ihmal etmeyin. OĞLUM DORUK'un, CAGNER yanından geçerken kulvarı daratmasından dolayı koşuya protesto çekildi, protesto reddedildi. OĞLUM DORUK'un galibiyetinde emeği geçenleri tebrik ederiz.

 

Protesto Videosu

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan safkanın sahibi adına Yavuz Yılmaz'a kupasını, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan verdi.

Safkanın antrenörü Sabri Bektaş plaketini İstanbul Vali Yardımcısı Uğur Aladağ'dan alırken, Oğlum Doruk isimli safkanın jokeyi Özcan Yıldırım'a ise plaketini İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk verdi.

Törende ayrıca, günün anısına jokey Özcan Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan'a bir hediye takdim etti.

Törene, Yönetim Türkiye Jokey Kulübü Kurulu Üyesi Gülnur Gülerce ile İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca da katıldı.