Aidan O'Brien dönüm noktası niteliğindeki başarılara yabancı değil, ancak Salı günü Cazoo Oaks'ta, Emily Upjohn'u kıl payı yenerek rekor kırarak 41. İngiliz Klasik koşu birinciliğini elde etmesi belkide en büyük başarısıydı. Aynı zamanda bu onun 9. derbi galibiyeti oldu.

İrlanda Klasik rekorunu elinde bulunduran ve 1998'de İngiltere'de ilk galibiyetini kazanan O'Brien, Derby'de eşsiz sekiz galibiyetin yanı sıra on Oaks kazandı. Ayrıca Grup 1'in galibiyeti için dünya rekorunu da elinde tutuyor.

Antrenörün son başarısı, uzun zamandır favori olan Emily Upjohn'u, Tuesday'in güçlü bir şekilde bitirdiği ve yavaş bir başlangıçla oldukça kritik bir taktik uygulamasına rağmen neredeyse çizgide galibiyeti yakaladığı için bu oldukça sarsıcı bir galibiyetti.

Aidan O’Brien; "Bu pozisyonda olmak benim için bir onur," dedi. O'Brien, fotofinişi endişeyle beklemesine rağmen telaşsızdı ve galibiyet sonrası; "Herkes kelimenin tam anlamıyla gece gündüz çokçalışıyor. Bu yüzden tüm takımın böyle bir galibiyetin tadını çıkarabilmesi mutluluk verici!" dedi.

Aidan O’Brien, kişisel övgüyü hızlıca ekibiyle paylaştı ancak  Galileo, Australia ve St Nicholas Abbey gibi isimlerle birlikte eğittiği en iyi atlardan biri olan Guineas ve Oaks galibi Minding'in kız kardeşi olan Tuesday'i gururla övdü.

Ünlü antrenörün başarılarının devamını dileriz.