KOŞUNUN VİDEOSU

Ankara 75 yıl Hipodromu'nda görev yapan Komiser Kurulu adaletin kantarını tartacak bilgiye sahip olmayıp suçlu suçsuz ayrımı yapmadan herkese sözlü uyarı verdi… 24 Haziran cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda yapılan 6. Koşu olan Çankaya Koşusu'nda son 400’den sonra REGARDLESS’in binicisi  Vedat Abiş atın kantarmasını başını sol tarafa çevirmiş dışındaki OSMAN BEY'e at göstererek artı çaktırmadan tampon foulleri de yaparak sol elindeki kırbacı sabit tutarak son 350’de atın başına gösterdi. OSMAN BEY içindeki REGARDLESS’in hakim olacağı metrelerde at göstermeye devam etti. Sağ eliyle son 200’den sonra kırbacı kullanarak OSMAN BEY'in jokeyi Vedat Abiş, rakibi kendisine hakim olmasın diye ne gerekiyorsa yaparak, çaktırmadan yaptığı foullerle koşuyu kazandı. Fotoyu geçtikten sonra sonra Gökhan Kocakaya başını  Vedat Abiş'e çevirerek 200 metre konuştu. Gökhan Kocakaya ne dediyse haklıdır... Koşuya protesto çekildi. Ankara komiserler kurulu üyeleri adaletin kantarını iyi tartamıyorlar. Bu koşu sadece ihtarlık bir koşu mu? Para cezası bile yok ise bize göre koşu sıralaması %50 oranında etkilendi. Çok tartışılacak koşu… Değişir veya değişmez o ayrı fakat gün cezası veya para cezası alması gerekirdi. Ankara Komiserler Kurulu aldıkları görevde çok noksan olduğu görüldü. Vedat Abiş  %100 kazanamayacağı koşuyu son 400’den sonra atın başını sağ tarafa çevirerek, at göstererek ve hafif tampon faulleri yaparak kazandı… Bu koşunun, başarı karnene nasıl bir yansıması olacak göreceğiz…

PROTESTO VİDEOSU

25 HAZİRAN 2022 / CUMARTESİ

  ANKARA 6.KOŞU KOMİSERLER KURULU KARARI  

5 numaraya kayıtlı olarak koşan OSMAN BEY isimli atın antrenörü Ayhan POLAT, 6 numaraya kayıtlı olarak koşan REGARDLESS’e son düzlükte protesto çekmiştir. Yapılan protesto Komiserler Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun REDDİNE karar verilmiştir.

6 numaraya kayıtlı olarak koşan REGARDLESS isimli atın jokeyi Vedat ABİŞ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi gereğince İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.