26 Haziran Pazar günü 96. Gazi Koşusu'nda SİGOŞ ile kazanmak için fazla kamçı kullanmaktan 7 gün at binmeme cezası aldı. Cezası 27.06.2022 tarihinde başlayacak.

Komiserler Kurulu Kararı

17 numaraya kayıtlı olarak koşan SİGOŞ isimli atın jokeyi Gökhan KOCAKAYA, son düzlükte fazla sayıda (6 ADET) kamçı kullandığından dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesinin 6. fıkrası uyarınca 7 (yedi) gün süreyle tribün ve eklentileri dışında, yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır. (Kendi talebi üzerine cezası 27.06.2022 tarihinde başlatılmıştır.) 

3 numaraya kayıtlı olarak koşan BABA ŞAHİN isimli atın jokeyi Ferit YARDIMCI, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

8 numaraya kayıtlı olarak koşan CHEEKY SON isimli atın jokeyi Mehmet KAYA, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ancak davete icabet etmemiştir. Konu ile ilgili savunma tutanağı tebliğ edilip savunması alındıktan sonra karar verilecektir.

10 numaraya kayıtlı olarak koşan DOLLAR MAN isimli atın jokeyi Kadir TOKAÇOĞLU, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır. 

 

19 numaraya kayıtlı olarak koşan ZORRO isimli atın jokeyi Hışman ÇİZİK, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

22 numaraya kayıtlı olarak koşan SECRET POWER isimli atın jokeyi Özcan YILDIRIM, starttan çıktıktan sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde Kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.