26 Haziran pazar günü 96. Gazi Koşusu 2400 metre çim pistte yüksek tempoda başlayan koşuda SECRET POWER karşı düzlükte 17. durumda bekleme yarışı yaptı. Son vırajı dış kulvardan 14. sırada döndü. Önünde safkanların olmaması son vırajı dışından dönen MUCIZE KIZ ile birbirlerini sürüklemesi son 100'de Koşunun liderliğini SECRET POWER alarak 2 boy farkla Jokeyi Özcan Yıldırım ile bütünleşerek kazandı. Çim pist durumu normaldi (3.3) Koşunun bitiş derecesi 2:31.04 oldu.

96. Gazi Koşusu'nun derecesi son 8 yılın en kötü derecesi oldu. Özcan Yıldırım ve Hayrettin Karamazi ilk kez Gazi Koşusu kazandılar. 23 yıl evel 27/06/1999 tarihinde Gazi Koşusu'nda ilk iki sırada bitiren dişi safkanlar şunlardı; BARTROBEL ile Ertül Cankılıç kazanmış, TALARIA jokeyi Halis Karataş ile ikinci olmuştu.

Koşuyu MUCİZE KIZ ikinci, SİGOŞ üçünçü, FİNAL DANCE dördüncü, ROYAL BABY beşinci bitirdi. SİGOŞ son 500'de faule maruz kalmasa bize göre %100 ihtimalle koşuyu ikinci bitirir, %40 ihtimalle de koşuyu kazanabilirdi. Lanfranco Dettori, HARDMET ile yedinci, Oliver Peslier, ANADOLU GURURU ile onsekizinci, Vedat Abiş, RAGE OF THE WIND ile koşuyu onbirinci sırada tamamladı. DOLLAR MAN karşı düzlükte sakatlandı. 

FINAL DANCE şampiyon bir safkan ama bazı şampiyon safkanlar sahibini seçemez. FİNAL DANCE kışın dinlenmesi gerekirken Dubai'ye gitti ve kum pistte koştu. Atın sahibi "İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 1600 koşmayacak" dedi, sonra fikrini değiştirerek koşacak dedi. Plansız programsız bir eküri, ne diyelim... SECRET POWER İstanbul'da üst üste üç grup 1 koşusu kazandı ve 96. Gazi Koşusunu kazanmayı hak etti. Galibiyetinde emeği geçenleri tebrik ederiz.

İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda seyirci rekoru ayrıca 1. ve 2. Altılı Ganyan tevzileri 11.749.564 TL olarak rekor kırdı.

Yarışın ardından Winner Circle alanın düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Emrah Karamazı'ya kupasını Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve YKK Başkanı Dr. Nihat Pakdil takdim etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kazanan tayın antrenörü Yaşar Demir'e plaketini verdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz kazanan safkanın jokeyi Özcan Yıldırım'a plaketini takdim etti.

Törene Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı, TJK Genel Sekreteri Ahmet Özbelge, TJK Genel Saymanı Adil Mert Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Yücetürk ve Yüksel Göktürk, Asli Üye Hayrettin Karamazı ve davetliler de katıldı.

96. GAZİ KOŞUSUNDAN KARELER

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu

96. Gazi koşusu kupa törenine katıldılar.

 

Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Yücetürk'ün doğum günü kutlandı.

 

Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi ve TYAYSD Başkanı Talip Öztürk eşi Berna Öztürk

 

Berna Öztürk ve Ferhan Göktürk

 

Ferhan Göktürk ve Ekrem İmamoğlu

 

Ferhan Göktürk ve Oğlu

 

Ferhan Göktürk, eşi Yüksel Göktürk ve Arkadaşları

 

Yurt dışından gelen Lanfraco Dettori ve Oliver Peslier ile Sadettin Poyraz

Mondorın Orıenter Bosphorus İstanbul - Hakan Yücetürk

 

Mahmut Çadırcı "Bu kupayı ne zaman Şanlıurfa götürecek?" dedi 

 

96. Gazi Koşusu'nda Konukların Mutluluğu Yüzlerine Yansıdı