Start hakemi ile tartıştı, 15 gün at binmeme cezası aldı

20/07/2022 ÇARŞAMBA ELAZIĞ KOMİSERLER KURULU RAPORU

KOŞU NO 7

3 numaraya kayıtlı SANGARIOS adlı atın binicisi İsa KATAR start mahalinde start hakemleri ile tartışarak yarış yerlerinin düzen ve disiplininin bozulmasına sebep olduğundan komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 126. maddesinin 1. fıkrası uyarınca 15 (onbeş) gün tribün ve eklentileri dışında yarışlarla ilgili yerlere girmekten ve sanat icra etmekten yasaklama ayrıca 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır

20/07/2022 ÇARŞAMBA İSTANBUL KOMİSERLER KURULU RAPORU

Ek Rapor

17.07.2022 tarihinde 1. koşuda 7 numaraya kayıtlı olarak koşan SİYAHTAY isimli atın aprantisi Halil YOLAÇICI, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihten 3 (üç) gün sonra 20.07.2022 tarihinde Kurulumuza iletmiştir. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (b-1) ve (c) bentleri uyarınca 7 (yedi) gün süreyle yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

İstanbul'da Satış Koşusu'nda 2 Safkan Sahip Değiştirdi

20 Temmuz Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 1600 metre çim pistte gerçekleştirilen, 4 ve Yukarı Arap safkanlarının katılım gösterdiği günün 8.Yarışı olan Satış-2/Dhöw Koşusu’nda; 4 numaraya kayıtlı olarak koşan DOBBY isimli ata; 1 (bir) kişi Sercan BAKAL isimli kişi 100.000 TL teklif vermiş olup at Sercan BAKAL isimli kişiye satılmış ve ring mahallinde yeni sahibine teslim edilmiştir. 15 numaraya kayıtlı olarak koşan BEŞİREFE isimli ata; 3 (üç) kişi 84.000 TL teklif vermiş olup, taliplilerin arasında yapılan kura çekimi sonucunda at Ahmet KAYA isimli kişiye satılmış ve ring mahallinde yeni sahibine teslim edilmiştir. Safkanların yeni sahiplerinde ayaklarının düz basmasını temenni ederiz.