İstanbul Satış Koşusu'nda iki safkan satıldı

27 Temmuz Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 1500 metre sentetik pistte gerçekleştirilen, 3 Yaşlı İngiliz safkanlarının katılım gösterdiği günün 5.Yarışı olan Satış-1 Koşusu'nda; 2 numaraya kayıtlı olarak koşan DUROTAN isimli ata; 1 (bir) kişi Ekrem AKDUMAN isimli kişi 80.000 TL teklif vermiş olup at Ekrem AKDUMAN isimli kişiye satılmış ve ring mahallinde yeni sahibine teslim edilmiştir. Aynı Koşu’da; 5 numaraya kayıtlı olarak koşan NEW MELBOURNE isimli ata; 1 (bir) kişi Cevahir ALPAYDIN isimli kişi 80.000 TL teklif vermiş olup at Cevahir ALPAYDIN isimli kişiye satılmış ve ring mahallinde yeni sahibine teslim edilmiştir.

G1 Sussex Stakes’i kazanan BAAEED geçilmezliğini sürdürüp 9x9 yaptı

26 Temmuz Salı günü ilk startı verilen ve Glorious Goodwood adıyla da bilinen Goodwood Festivali’nde ikinci gün koşuları 27 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirildi. Avrupa’da yılın en önemli orta mesafe koşularından olan G1 Sussex Stakes, Goodwood Festivali’nde ikinci günün en önemli yarışlarındandı. Koşuyu bu yıl Shadwell Harası’nın sahibi olduğu, William Haggas’ın antrenesindeki Baaeed (Sea The Stars – Aghareed / Kingmambo) jokeyi Jim Crowley idaresinde kazanmayı başardı.

1600 metre çim pistte gerçekleştirilen G1 Sussex Stakes’te ikinciliği Modern Games (Dubawi – Modern Ideals / New Approach) elde ederken, geçen yılın galibi Alcohol Free (No Nay Never – Plying / Hard Spun) üçüncü, Japonya’dan gelen ve koşuda uzun süre tempoyu belirleyen Bathrat Leon (Kizuna – Bathrat Amal / New Approach) da dördüncü oldu.

2 yaşlı olarak start almayan ve kariyerine geçtiğimiz yıl Haziran ayında başlayan Baaeed, G1 Sussex Stakes ile birlikte 9’de 9 yaparak geçilmezliğini sürdürmüş oldu. Daha önce G1 Prix Moulin de Longchamp, G1 Queen Elizabeth Stakes, G1 Lockinge Stakes ve G1 Queen Anne Stakes’i kazanan safkan, bu galibiyetle 5. Grup 1 zaferini de hanesine yazdırmış oldu.

4 yaşındaki namağlup safkan Baaeed için bir sonraki muhtemel yarışın 17 Ağustos günü gerçekleştirilecek olan 2000 metre mesafeli çim pistteki G1 Juddmonte International Stakes olması bekleniyor.