7 Ağustos Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda Komiserler kurulu jokey Müslüm Çelik 5 gün At binmeme cezası aldı cezasını 8 Ağustos Pazartesi günü başlatması 9 Ağustos Salı günü Ankara koşularında dektere olduğu safkanlara binmiyecektir

Kamiserler kururu kararı

05.08.2022 tarihinde 7. koşuda 5 numaraya kayıtlı olarak koşan ANADOLU EZGİSİ isimli atın jokeyi Müslüm ÇELİK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihten 2 (iki) gün sonra Kurulumuza iletmiştir. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

05.08.2022 tarihinde 8. koşuda 5 numaraya kayıtlı olarak koşan VERY SPECIAL isimli atın jokeyi Müslüm ÇELİK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden ve önceki tekerrürlerinin üst üste fazla olması sebebiyle Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihten 2 (iki) gün sonra Kurulumuza iletmiştir. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (b-1) ve (c) bentleri uyarınca 5 (beş) gün süreyle yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır. Kendi talebi doğrultusunda cezası 08.08.2022 tarihinde başlatılmıştır.