KOMİSERLER KURULU KARARLARI

2 numaraya kayıtlı ERTURAN isimli atın jokeyi Fetullah FELHAN start çıkışı hatalı kulvar değişikliği yaparak 7 numaraya kayıtlı ŞÜKRİNİN OĞLU ve 12 numaraya kayıtlı SAKAR TAY isimli atları sıkıştırarak binicilerini düşmelerine neden olmuştur. Jokeylerin ve atların sağlık durumlarında herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır.

 

2 numaralı ERTURAN isimli atın jokeyi Fetullah FELHAN start çıkışı hatalı kulvar değişikliği yaparak 7 numaraya kayıtlı ŞÜKRİNİN OĞLU ve 12 numaraya kayıtlı SAKAR TAY isimli atları sıkıştırarak binicilerini düşmelerine neden olmuştur. 2 numaraya kayıtlı ERTURAN adlı atın binicisi Fetullah FELHAN’nın konuyla ilgili olarak savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine 7 (yedi) gün içerisinde savunması alınacaktır.

 

4 numaraya kayıtlı BEŞALTI AĞASI isimli at start çıkışı hatalı kulvar değişikliği yapmıştır. BEŞALTI AĞASI isimli atın binicisi Mehmet Emin DOĞAN’ın konuyla ilgili olarak savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması yetersiz bulunduğundan 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117 / 1 maddesinin a ve (b-1) bendleri gereği ihtar ve 834 TL para cezası verilmiştir K