Komiserler Kurulu ülke genelinde artık start verildikten sonra yapılan faulün ve koşu içindeki yapılan her faulün cezası 5 güne düştü. Bu 5 gün ceza olayını Şanlıurfa ve Elazığ ve haftada bir gün yarış olduğu için başlatılan uygulama tüm Hipodromlarda % 90 artık uygulanıyor. Koşu içinde bilerek veya bilmeyerek safkan ve safkanların ön ayakları önde giden safkanın arka ayaklarına takılmasıyla binici ile atın yıkılması cezası Hastaneye az sayıda binici giderse 7 gün cezası var. Sıralamada 1.2.3.4.5 girdiyse geçerli sayılır. Örnekleri sosyal medyada hafta içinde Samet Akkuş, 41 gün komada kaldı. 18 ay sonra at bindi haberi vardı. Yıkılmasına sebeb olan jokey 7 gün ceza aldı. Yalçın Akağaç, Ömer Kaya'ya da ceza yaptıran jokeylerde 7 gün at binmeme cezası aldı. Sadece Ankara'da 4 safkanı yıkan binicinin bırinciliği geçerli sayıldı. 15 gün at binmeme cezası aldı. Cezalar her geçen gün caydırıcılıktan uzaklaşıyor. Son günlerin başarılı jokeyi Vedat Abiş'in son ceza aldığı koşu gününden itibaren 46 ihtarına var % 35 start çıkışında gerisi koşu içinde % 15 para cezası bir jokey bu kadar ihtar alıyorsa ceza almıyorsa 10 ihtarda 7 gün at binmeme cezası verilsin, Biniciler artık kendine çeki düzen versin. Maçlarda iki sarı kart sonra kırmızı kart belli sayıda sarı karttan sonra bir maç oynamama cezası veriliyor. Yüksek Komiserler kurulu artan at sayısı jokeylerin caydırıcı cezaların yükseltmesi gerekirken gün bazında azaltması büyük bir bize göre hatadır karar gine Yüksek Komiserler Kurulu görüşüne aittir.

17/10/2022 PAZARTESİ KOCAELİ KOMİSERLER KURULU KARARI

10.10.2022 Tarihinde 5. koşu 10 numaraya kayıtlı olarak koşan SUMMER BOY isimli atın binici Erhan AKTUĞ , son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten ve suçunu tekerrürden dolayı Kurulumuza çağırılmış olup, kendisine savunma istem tebligatı yapılmış ve kendi isteği üzerine savunmasını yasal süresi (7 gün) içerisinde vereceğini ifade etmiştir. 17.10.2022 tarihinde savunmasını Kurulumuza iletmediğinden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (b-1) , ( c) ve (ç) bendleri uyarınca; 18.10.2022 tarihinden başlamak üzere 5 ( beş) gün süre ile Yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icrasından yasaklanması, Tribün ve eklentileri dışında, yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten geçici men ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

10.10.2022 Tarihinde 7. koşu 5 numaraya kayıtlı olarak koşan PEROTTI isimli atın binici Furkan HİM , start çıkışı sonrası usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarını ihlal etmekten ve suçunu tekerrürden dolayı Kurulumuza çağırılmış olup, kendisine savunma istem tebligatı yapılmış ve kendi isteği üzerine savunmasını yasal süresi (7 gün) içerisinde vereceğini ifade etmiştir. 17.10.2022 tarihinde savunmasını Kurulumuza iletmediğinden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası ( c) ve (ç) bendleri uyarınca; 25.10.2022 tarihinden başlamak üzere 5 ( beş) gün süre ile Yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icrasından yasaklanması, Tribün ve eklentileri dışında, yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten geçici men cezası ile cezalandırılmıştır.

17/10/2022 PAZARTESİ BURSA KOMİSERLER KURULU KARARI

KOŞU NO: 9

Koşuda 3 numarada kayıtlı ASTEROİD isimli atın Binicisi BERKANT GÖKÇE, koşuda son düzlükte hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici BERKANT GÖKÇE; 6132 Sayılı Kanunun 4. maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (C) bendi gereğince 5 gün sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.