İstanbul, Adana ve Elazığ Komiserlerler kurulu Jokeylere ceza yağdırdı

23/10/2022 PAZAR İSTANBUL VELİEFENDİ HİPODROMU KOMİSERLER KURULU KARARI

KOŞU NO: 5

6 numaraya kayıtlı olarak koşan ILSA IN TROY isimli atın jokeyi Furkan YÜKSEL, starttan çıktıktan sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (b-1) ve (c) bentleri uyarınca 10 (on) gün süreyle yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

10 numaraya kayıtlı olarak koşan PLEINE LUNE isimli atın jokeyi Ahmet ÇELİK, yarışlarla ilgili yer ve tesislerin (Tartı Mahallinin) düzen ve disiplinini bozduğundan dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde Kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.

12 numaraya kayıtlı olarak koşan SIDNEYS STAR isimli atın jokeyi Muhammed Mir BİLGİN, starttan çıktıktan sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (b-1) ve (c) bentleri uyarınca 5 (beş) gün süreyle yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

13 numaraya kayıtlı olarak koşan STEEL QUEEN isimli atın aprantisi Fırat ARSLAN, starttan çıktıktan sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (b-1) ve (c) bentleri uyarınca 5 (beş) gün süreyle yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 6

6 numaraya kayıtlı olarak koşan SOUND OF SUMMER isimli atın jokeyi Akın SÖZEN, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde Kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.

KOŞU NO: 8

2 numaraya kayıtlı olarak koşan PERGAMON isimli atın jokeyi Mehmet KAYA, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde Kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.

23/10/2022 PAZAR ADANA YEŞİLOBA HİPODROMU KOMİSERLER KURULU KARARI

18.10.2022 tarihinde yapılan 5. koşuda 1 numaralı DİDİRUBA isimli atın binicisi Müslüm ÇELİK, start çıkışı ve sonrasında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmişti. Savunmasını 23.10.2022 tarihinde Kurulumuza vermiş ancak yeterli görülmemiştir. Adı geçen binici cezasının 24.10.2022 tarihinden itibaren başlatılmasını talep etmiştir. Bahse konu olayla ilgili olarak 6132 sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1,b-1,c maddesi gereği ( 24.10.2022 gününden başlamak üzere) 5 ( beş ) gün süreyle sanat icrasından geçici men ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

18.10.2022 tarihinde yapılan 8 koşuda, 7 numaralı OMERE isimli atın binicisi Uğur TEMUR, start çıkışı ve 1250 metrede usulsüz kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmişti. Tartı mahallinde bulunamaması nedeni ile savunması alınamamıştı. Adı geçen binici savunmasını 23.10.2022 tarihinde Kurulumuza vermiş ve Kurulumuzca savunması yeterli, görülmüş olup daha dikkatli olması hususunda sözlü olarak uyarılmıştır. ( jokeyin ayağının zahmadan çıkması ve atını kontrol etmekte zorlanması sebebiyle ).

23/10/2022 PAZAR ELAZIĞ HİPODROMU KOMİSERLER KURULU KARARI

KOŞU NO: 2

10 numaralı NİL YELİ isimli atın binicisi Eray ÇİZİK, ata yıllık yarış programı genel hükümlerinde belirtilen sayıdan fazla kamçı vurmasından dolayı komiserler kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, aynı gün savunması alınmış, ancak savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123/6. maddesi uyarınca yedi (7) gün süreyle tribün ve eklentileri dışında, yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten ve sanat icrasından geçici yasaklama cezası ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.