Ünlü antrenör John Sadler tüm hafta boyunca yaşamış olduğu heyecanı kendi içerisinde yaşadı, verdiği röportajlarda, ısrarla sorulan sorulara hissetiklerini dışarıya vurmadan açıklamalarını yaptı ve yarış sonrası...

İki gün süren muhteşem yarış festivali Breeders' Cup koşuları 04-05 Kasım 2022 günlerinde Kentucky eyaletindeki Keeneland hipodromunda yapıldı. Muhteşem yarışların yapıldığı son gün kü koşuları 45.973 kişi yerinde canlı izledi.

Toplam ikramiyesi $6 milyon dolarlık (Gr-1) Breeders' Cup Classic koşusunu FLIGHTLINE kazanıp, foto finişi geçtikten sonra ünlü antrenörü John Sadler'ın göz yaşlarını, mutluluğunu, gururu ve yaşadığı onuru görmeliydiniz. Yarış basınına verdiği ilk demeçinde ağızından dökülen sözcükler; Büyüklüğü,muhteşemliği nasıl tanımlarsınız? FLIGHTLINE son 20 yılda, 30 yılda yarışçılığa hediye edilen çok özel bir şampiyon, benim anlatmaya çalıştığım söylemeye çalıştığım Secretariat gibi, Seattle Slew gibi...Ben onun bu isimler gibi unutulmazlar listesine girmesi için çalıştım. açıklamasını göz yaşları içerisinde John Sadler yaparken "Eğer atlarınızla aranız iyiyise, onlarda sizinle iyidir." dedi.

John Sadler, Flightline'ı iyi durumdan çok daha iyi durumda Keeneland'e getirdi. 4 yaşındaki muhteşem aygır TAPIT'in temsilcisi FLIGHTLINE bu önemli yarışını kazanmadan önce Batı yakasında (Gr-1) Pacific Classic koşusunu 19 1/4 boy fark ile, Doğu yakasında katıldığı (Gr-1) Metropolitan Handikap koşusunu altı boy fark ile (Not bu koşuda ikinci kalan TJK'nın aygırı Super Saver temsilcisi Happy Saver, Flightline'a en yaklaşan safkan olmuştu.) muhteşem yarışlar koşarak altı koşu, altı birincilik ve toplamda rakiplerine 71 boy fark yaparak Breeders' Cup Classic koşusuna gelmişti. Yarış basınına verdiği demeçinde 2018 yılında Accelerator ile de bu önemli koşuyu kazandığını fakat böylesi özel bir safkanla bu önemli koşuyu bir kez daha kazanmanın çok mutluluk verici olduğunu, Flightline'ın bu zaferlerinde kendisi kadar başarıda söz sahibi olan asistanı Juan Leyva ile Flightline'ın ortaklarında Kosta Hronis'e teşekkür ederken onlar Flightline'ın bir yarış atı olmasını sağladıklarını söyledi.

45.973 kişinin Keeneland Hipodromunda izledikleri yarışın startıyla birlikte dört kez grup bir koşu kazanmış Irad Ortiz Jr. idaresindeki Life is Good liderliği alarak açılış dört yüzünü 22.55, sekiz yüzünü 45.47, bin iki yüzünü 1:09.62 ile Flightline'ın 2,5 boy farkla önünde geçerek yarışını sürdürdü. Koşu sonrası Life is Good'ın jokeyi Irad Ortiz Jr. yaptığı açıklamada "hızlı gittiğini bildiğini bunu bir strateji  olarak uyguladığını daha hızlı gitmek için arka tarafa baktığında Flightline'ın halen orada olduğunu görünce "Aman Allahım" diye düşündüğünü gelip yanımdan geçerken hiç bir şey yapamadım. Flightline gerçekten inanılmaz muhteşem bir safkan" açıklamasında bulundu. Daha son düzlüğe çıkılmadan Life is Good'ı yakalayan Flavien Prat idaresindeki Flightline koşunun 1600 metresini 1:34.58 geçtiği koşusunun son metrelerini bacak arasından kimin ikinci olacağını izleyerek Keenelan'deki seyircilerin alkışları ve bağırışları arasında geçerek 2:00.05 bitiriş derecesiyle en yakın rakibi Olympiad'ın 8 1/4 boy önünde çok rahat ve gösterişli kazandı. Yarışın üçüncüsü Taiba olurken, 2022 yılı Kentucky Derby galibi Rich Strike yarışın dördüncülüğü elde ederken, daha öne katıldığı koşulardaki performansına bakarsak bu mesafenin kendi mesafesine göre bir tık uzun olan Life is Good yarışı beşinci olarak tamamladı. Yarışta üzücü bir olayda meydan geldi. Steve Asmussen'in antrene ettiği Not This Time temsilcisi Epicenter ilk dönemeç dönüldükten sonra jokeyi Joel Rosario tarafından yavaşlatılarak durduruldu ve yarışı tamamlayamadı. At ambulansına bindirilen Epicenter, Rood and Riddle At Hastanesine götürülerek yapılan tekiklerinde sağ ön ayağında çatlak olduğu anlaşıldı. Epicenter 06 Kasım 2022 Pazar günü ameliyat edilecek.

Yarış sonrası koşuda tabela yapan atların antrenörlerinin yaptığı açıklamalar ise;

Yarışı üçüncü olarak tamamlayan Taiba'nın ünlü antrenörü Bob Baffert "Benim için Flightline'ı izlemek eğlenceliydi." diye açıklama yaparken. Ünlü antrenör bu koşuyu 2015 yılında Keeneland'de muhteşem American Pharoah ile kazanmıştı. Yarışın ikincisi Olympiad'ın antrenörü 1995 yılında bu koşuyu muhteşem CIGAR ile kazanmış Bill Mott "O bir star, son zamanlarda gördüğümüzün en iyisi." diye açıklama yaptı. 

Şimdi geldik asıl soruya...

FLIGHTLINE acaba önümüzdeki yılda koşmaya devam edecek mi yoksa kariyerine aygır olarak mı devam edecek? Flightline'ın geniş bir ortaklığı bulunmaktadır. Hronis Racing, West Point Throughbred, Siena Farm, Jane Lyon's Summer Wind Equine, ve Bill Farish'in yönetimindeki Woodord Racing.

Hronis Racing forması ile koşan Flightline'ın sahiplerinden Kosta Hronis yaptığı açıklamada "Bu yarışla birlikte Lane's End çiftliğine gideceğini önceden karar verilmişti. Benim ne tarafta olduğumu biliyorsunuz, bir yıl daha Flightline'ı sahada koşmasını istiyorum. Fakat Jane Lyon ve Bill Farish ile birlikte olmak onur verici ve onların kararlarına saygı duyacağım" açıklamasında bulundu.

Flihtline'ın ünlü antrenörü John Sadler ise bu soruya yani önümüzdeki yılda Flighline'ı saha koşarken görecekmiyiz sorusunu cevaplamazken "Bu gece bu galibiyetin bu zaferin tadını çıkaracağız bununla ilgili daha sonra ilgileneceğiz açıklamasını" yaptı.

FLIGHTLINE'ın pedigrisine bakacak olursak babası TAPIT $185.000 dolardan 2023 yılında da Gainesway Harasında görev yapmakatadır. Annesi Indian Charlie kızı Feathered,Churchill Downs'da (gr-3) Edgewood Stakes koşusunu kazanmış, (Gr-1) American Oaks koşusunu Santa Anita çim pistinde çok az farkla ikincilik elde etmiş bir isimdir. Verdiği üç yavruda koşu kazanmış iki yaşlı tayı Rusya'da koşu hayatına devam ederken, üç yaşındaki Good on Paper yedi kez koşmuş sadece bir kez koşu kazanmıştır. 

FLIGHTLINE'ın aygırlık kariyerinin %2,5'lik kısmı 07 Kasım 2022 günü yapılacak Keeneland satışlarında bir numara ile yeni bir ortak katmak ve aygırlık kariyerinin ne olabileceğini görebilmek için satışa sunulacaktır.  

KADİR KIYGIR