İnanılmaz, muhteşem FLIGHTLINE toplam ikramiyesi $6 milyon dolarlık (Gr-1)Breeders' Cup Classic, koşusunu yenilgisiz olarak kazanarak elde ettiği (Horse of the yearRace of the year) ünvanı ile biten yarış kariyeri ile 2023 yılındaki aşım sezonunda bulunduğu Lane's End çiftliğinde $200.000 dolar bedelle aşım yapacağı duyuruldu

35 yıl aradan sonra 2015 yılında Amerika'nın Triple Crown'ını yapmayı başarmış AMERICAN PHARAOH 2016 aşım sezonuna $200.000 dolar aşım ücretiyle aşımlara başlamıştı. Muhteşem AMERICAN PHARAOH'tan sonra bu kadar yüksek rakam ile aşım hayatına başlayan ilk isim FLIGHTLINE oldu.

World's Best Racehorse sıralamasında FLIGHTLINE (139) kum pistte Dünya'da en yüksek handikap puanını elde eden isim oldu.

Amerika'da aygır babası olarak anılan muhteşem TAPIT'in temsilcisi FLIGHTLINE'ın annesi Indian Charlie'nin kızı Feathered'dır. Flightline kurulan 40 hisselik ortaklık sendikasının %2,5 lik hissesi 07 Kasım 2022 günü Keeneland satışlarında $4.6 milyon dolar bedelle ismi açıklanmayan alıcı tarafında satın alınmıştı.

Flightline'ın 40 hisselik ortaklığının açılımı; Kosta Hronis ve ailesinin kontrolünde 15 hisse, Lyon's Summer Wind 10 hisse, West Point Throughbred 7 hisse, Bill Farish ve ortağı Woodford çiftliği 4 hisse, Anthony Manganaro's Siena Çiftliği 4 hisseye sahiplerdir

KADIR KIYGIR