Bu yıldan itibaren Qatar Prix de I'Arc de Triomphe Stakes koşusunu kazanan safkan otomatikman Breeders' Cup Longines Turf koşusunda, ve Juddmonte International Stakes koşusunu kazanan safkan Breeders' Cup Classic koşularında Avrupa'dan ücretsiz olarak Breeders' Cup koşularında koşabilme şansını yakalayacaklar. "Win and You're In" koşularına Amerika'dan eklenen bu yılki tek koşu ise TJK'nın bir dönem üzerine sıkça bahis kabul ettiği Parx Hipodromunda koşulan Cotillion Stakes koşusu olacak. 3 yaşlı dişi tayların start aldığı toplam ikramiyesi 1 milyon dolarlık koşuyu kazanacak safkan otomatikman Breeders' Cup Longines Distaff koşusunda koşabilme hakkını elde edeceği 11 Nisan 2019 günü Breeders' Cup organizasyonun web sitesinde yayınlandı.

Güney Afrika, Japonya, Arjantin, Şili, Brezilya, Peru, Kanada, Avrupa ve Amerika'da koşulacak koşuların birincilerinin direkt olarak katılabileceği 2019 Breeders' Cup Challenge Serisinde koşulacak 86 koşu koşulacak.

2019 yılında koşulacak Breeders' Cup koşularının full listesini görmek isterseniz; TIKLAYINIZ

01-02 Kasım 2019 günlerinde muhteşem Santa Anita Park Hipodromunda düzenlenecek Breeders' Cup koşularında 30 milyon dolar yarış ikramiyesi olarak dağıtılacak. Avrupa'dan bu koşulara gelecek safkanlar için Breeders' Cup organizasyonu 40.000 dolar, Amerika'dan gelecek safkanlar için ise 10.000 dolar yolculuk masrafı için ödeme yapacaktır.

Kadir KIYGIR