İZMİR HİPODROMU Komiserler Kurulu Kararları

ÇIKAN ATLAR :

KOSU NO : 1, AT NO : 7, At Adı : RIVIERA, ÇIKIŞ NEDENİ : METECARPAL KEMİKLERDE AÇIK YARA

KOSU NO : 4, AT NO : 3, At Adı : WAR LEGEND, ÇIKIŞ NEDENİ : SAĞ ÖN AYAK MOLETTE ÖDEM VE ŞİŞKİNLİK.

JOKEY DEĞİŞİKLİĞİ :

KOSU NO : 1, AT NO : 6, At Adı : DEMİRNUR, KOŞMAYAN JOKEY : MUSTAFA ÇİÇEK, ÇIKIŞ NEDENİ : RAPORLU OLDUĞUNDAN, ATIN DEĞİŞEN JOKEYİ: BURAK AVERBAK.

KOSU NO : 6, AT NO : 6, At Adı : SİN, KOŞMAYAN JOKEY : MUSTAFA ÇİÇEK, ÇIKIŞ NEDENİ : RAPORLU OLDUĞUNDAN, ATIN DEĞİŞEN JOKEYİ: DORUKHAN PALAUR.

KOSU NO : 7, AT NO : 5, At Adı : SERPİNTİ, KOŞMAYAN JOKEY : MUSTAFA ÇİÇEK, ÇIKIŞ NEDENİ : RAPORLU OLDUĞUNDAN, ATIN DEĞİŞEN JOKEYİ: BURAK AVERBAK.

KOSU NO : 7, AT NO : 8, At Adı : BEACH LIFEKOŞMAYAN JOKEY : ARİF OKAN PAZAR, ÇIKIŞ NEDENİ    RAPORLU OLDUĞUNDAN, ATIN DEĞİŞEN JOKEYİ: HALİL KAPLAN.

KOSU NO : , AT NO : 1, At Adı : BORANTAYKOŞMAYAN JOKEY : MUSTAFA ÇİÇEK, ÇIKIŞ NEDENİ  RAPORLU OLDUĞUNDAN, ATIN DEĞİŞEN JOKEYİ: AKIN SÖZEN.

KOSU NO : 8 , AT NO : 2, At Adı : LORD OF TIMEKOŞMAYAN JOKEY : MUSTAFA ÇİÇEK, ÇIKIŞ NEDENİ  RAPORLU OLDUĞUNDAN, ATIN DEĞİŞEN JOKEYİ: ÇETİN OK.

KOSU NO : 2 , AT NO : 3, At Adı :KARATEPELİKOŞMAYAN JOKEY : MUSTAFA ÇİÇEK, ÇIKIŞ NEDENİ  RAPORLU OLDUĞUNDAN, ATIN DEĞİŞEN JOKEYİ:SİNAN ÇETİN.

 

KOŞU NO: 1

2 numarada kayıtlı FRIDAY COPPER isimli atın antrenörü Gazanfer TOKLU yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunmasını aynı tarihte vermiştir. Konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası cezalandırılmıştır.

4 numarada kayıtlı KING PINTO isimli atın antrenörü Ümit YAYLA yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunmasını aynı tarihte vermiştir. Konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası cezalandırılmıştır. 

KOŞU NO: 5

1 numarada kayıtlı KUSURSUZ GÜÇ isimli atın aprantisi Burak AKÇAY start çıkışında yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ancak davete icabet edememiştir. Konu ile ilgili olarak savunması tebliğ edildikten sonra savunmasını takiben gerekli işlem yapılacaktır.

6 numarada kayıtlı ESENKIR isimli atın jokeyi Mahmut SAV start çıkışında yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunmasını aynı tarihte vermiştir. Konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. Maddesi (a,b-1) bendi gereği ihtar ve 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

11 numarada kayıtlı BİRİKİM isimli atın aprantisi Yalçın ARPA koşunun 1000 metrelerinde yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunmasını aynı tarihte vermiştir. Konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. Maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

5.KOŞUNUN VİDEOSU

KOŞU NO: 7

6 numarada kayıtlı CHARMER HEMP isimli atın antrenörü Seyit GÖKÇE yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ancak davete icabet edememiştir. Konu ile ilgili olarak savunması tebliğ edildikten sonra savunmasını takiben gerekli işlem yapılacaktır.

7 numarada kayıtlı EL PATRON isimli atın antrenörü Aytekin COŞKAN yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ancak davete icabet edememiştir. Konu ile ilgili olarak savunması tebliğ edildikten sonra savunmasını takiben gerekli işlem yapılacaktır.

ANKARA HİPODROMU Komiserler Kurulu Kararları

ÇIKAN ATLAR :

KOSU NO: 1, AT NO: 1 ,At Adı: BABÜROĞLU, ÇIKIŞ NEDENİ: START HAKEMİ EMRİNE GİRMEMESİ NEDENİ İLE

JOKEY DEĞİŞİKLİĞİ :

KOSU NO: 4, AT NO: 9,At Adı: MELEKÖZGE, KOŞMAYAN JOKEYSADETTİN BOYRAZ,ÇIKIŞ NEDENİ: RAPORLU OLDUĞUNDAN, ATIN DEĞİŞEN JOKEYİ : BURHAN KILINÇ.

KOSU NO: 8, AT NO: 8,At Adı: ALYAYLAKOŞMAYAN JOKEY : SADETTİN BOYRAZ,ÇIKIŞ NEDENİ: RAPORLU OLDUĞUNDAN, ATIN DEĞİŞEN JOKEYİ : BURHAN KILINÇ.

KOSU NO: 6, AT NO: 4,At Adı: MC GREGORKOŞMAYAN JOKEY : SADETTİN BOYRAZ,ÇIKIŞ NEDENİ: RAPORLU OLDUĞUNDAN, ATIN DEĞİŞEN JOKEYİ : ALİ KAÇMAZ.

KOŞU NO: 1

1 numarada kayıtlı BABÜROĞLU isimli at start hakemi emrine girmemesi nedeni ile, 6132 sayılı At Yarışları hakkında kanunun 4. maddesi gereğinde yeterince eğitilinceye kadar (En az 15 gün süre ile) koşulardan yasaklanmasına karar verilmiştir.

1 Numarada kayıtlı BABÜROĞLU isimli atın antrenörü İsmet AKKILIÇ Start yerinin düzen ve disiplinini bozmak ve startın gecikmesine sebebiyet vermesinden dolayı, Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunması alınmış ve 6132 sayılı Kanun ve buna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 121. maddesi birinci fıkrası gereğince İHTAR ve ayrıca 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

KOŞU NO: 6

3 numarada kayıtlı ZÜMRÜTHAN isimli at starttan çıkmaması nedeni ile, 6132 sayılı At Yarışları hakkında kanunun 4. maddesi gereğinde yeterince eğitilinceye kadar (En az 15 gün süre ile) koşulardan yasaklanmasına karar verilmiştir.

3 Numarada kayıtlı ZÜMRÜTHAN isimli atın antrenörü Mehmet GÜVEN yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı, Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine savunması alınmış ve 6132 sayılı Kanun ve buna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesi birinci fıkrası a ve b/1 bentleri gereğince İHTAR ve ayrıca 458 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.