Türkiye Jokey Kulübü 2023 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 25 Şubat Cumartesi günü saat 10.30’da İstanbul Bakırköy Hilton Otel’de 87 Asli Üyenin katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı

Toplantıda Divan Başkanlığına Behçet Homurlu, Divan Üyeliklerine ise Tekin Arslanca, Cengizhan Gödek ve Kemal Arif Turan oy birliğiyle seçildiler.

Soldan sağa; Tekin Arslanca, Cengizhan Gödek, Behçet Homurlu ve Kemal Arif Turan

Toplantının açılışında; devletimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz ile Türkiye Jokey Kulübü ve tüm atçılık camiasından ebediyete intikal etmiş olan üyelerin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Özbelge

Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı’nın açılış konuşmasının ardından Genel Sekreter Ahmet Özbelge, Türkiye Jokey Kulübü 2022 yılı çalışma raporu ile bilanço ve gelir-gider çizelgelerini Genel Kurul ile paylaştı.

Soldan sağa; Gülnur Gülerce (Yönetim Kurulu Üyesi), Tuğban İzzet Aksoy (Yönetim Kurulu Üyesi), Ahmet Özbelge (Genel Sekreter), Serdal Adalı (Başkan), Adil Mert Kaya (Genel Sayman), Hakan Yücetürk (Yönetim Kurulu Üyesi) ve Şükrü Erdem (Yönetim Kurulu Üyesi)

Denetçiler Kurulu 2022 Yılı Faaliyet Dönemi Raporu, Denetim Kurulu Başkanı Armağan Turhan tarafından sunuldu.

Denetçiler Kurulu, soldan sağa; Ferhat Oktay (Üye), Armağan Turhan (Başkan) ve Nisso Benhason (Üye)

Dernek ve İktisadi İşletmelerin 2022 yılı çalışma dönemine ilişkin Yönetim Kurulu'nun ibrası oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Soldan sağa; Ahmet Kılınç (Genel Müdür Yardımcısı), Tuncel Aydın (Genel Müdür), Murat Kuluöztürk (Genel Müdür Yardımcısı), Mehmet Şirin Bozkurt (Genel Müdür Yardımcısı) ve Burak Konuk (Genel Müdür Yardımcısı)

Balotaj seçiminde ise 85 üyenin oy kullanmasının ardından Divan Kurulu Başkanı Behçet Homurlu, Asli Üyeliğe kabul için gereken oy sayısının 51 olacağını açıkladı.

Yapılan tasnif sonucunda, Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyeliği için gerekli oy sayısına ulaşan aday olmadı. 2 yıl üst üste bir Asli üye seçilemedi.

1

Kamil Yurdabak

49

2

Gürhan Özbelge

48

3

Eyüp Yıldız

47

4

Recep Avşar

45

5

Melih Görgün

44

6

Eyüp Erdemir 

43

7

Fethi Gurur Tulgar

41

8

Ö.Erhan Sofuoğlu

35

9

Serdar Zabun

35

10

Ümit Barlık

30

11

Ahmet Çelik

17

12

Hulusi Semih Koçer

18